Sağlık teknolojisi şirketi Ro, 500 milyon dolar yatırım aldı

2017 yılında, Rob Schutz, Saman Rahmanian ve Zachariah Reitano tarafından kurulan sağlık teknolojisi şirketi Ro, D Serisi yatırım turunda 500 milyon dolar yatırım aldı.
Sağlık teknolojisi şirketi Ro, 500 milyon dolar yatırım aldı

Son olarak temmuz ayında aldığı 200 milyon dolarlık yatırımla gündemimizde olan sağlık teknolojisi şirketi Ro, D Serisi yatırım turunda 500 milyon dolar yatırım aldı. Yatırıma katılan şirketlere dair bir bilgi ise paylaşılmadı. Şirket aldığı yeni yatırımı, teslimatı optimize etmek için eczane işletmesini büyütmek ve müşteriler için maliyetleri düşürmek amacıyla kullanacağını açıkladı. 

2017 yılında, Rob Schutz, Saman Rahmanian ve Zachariah Reitano tarafından kurulan Ro'nun çalışma modeli, herhangi bir ödeme yapan veya işveren tarafından finanse edilen ve rehberli bakım programları içermeden doğrudan tüketiciye sunulan birinci basamak sağlık hizmetlerine odaklanıyor. Ro, teknolojiyi kullanarak hekimlere, hastaların en çok ihtiyaç duyduğu yerde ve zamanda yüksek kaliteli, uygun fiyatlı bakım sunmalarını sağlıyor.

Platform üç dijital farklı alanda faaliyet gösteriyor. Roman ile erkek sağlığına, Rory ile kadın sağlığına odaklanıyor ve Zero adlı alan ile sigarının bırakılmasına yardımcı oluyor. Ro, dijital sağlık hizmetlerinin 10 yıl içinde, doktor ofisinde veya eczanede olduğundan daha fazla talep göreceğini söylüyor ve bu geleceği şu anda gerçeğe dönüştürdüklerini belirtiyor.

Ro, hastanın geçmişini toplayarak, ortak risk faktörlerini vurgulayarak, kontrendikasyonları işaretleyerek ve bunları hastalarla sürekli kontrol ederek sağlık hizmetlerini daha verimli hale getiriyor.

Ro kurucu ortağı ve CEO'su Zachariah Reitano, yeni yatırımla kullanıcılar için maliyetleri düşürmek istemelerinin nedeni açıklarken, ABD'de mevcut haliyle sigorta sisteminin artık yalnızca bireysel maliyetleri etkili bir şekilde maskelediğini açıklayarak, bir kişinin sağlık masraflarında ödediğinin çoğunun cebinden çıktığını söylüyor. Zira şirketin, şu anda eczane işine girmesinin ana nedeni olarak da bu gösteriliyor. Reitano, şirketin bu yıl sonuna kadar 10, önümüzdeki sene sonuna kadar da 15 eczaneye sahip olacağını söylüyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.