Microsoft, Internet Explorer'ın fişini 2022'de tamamen çekiyor

25 yıldan fazla süredir hayatlarımızda olan, son dönemde ise neredeyse kullananın kalmadığı emektar tarayıcı Internet Explorer, sonunda tarihin tozlu sayfalarına karışıyor.
Microsoft, Internet Explorer'ın fişini 2022'de tamamen çekiyor

25 yıldan fazla süredir hayatlarımızda olan, son dönemde ise neredeyse kullananın kalmadığı emektar tarayıcı Internet Explorer, sonunda tarihin tozlu sayfalarına karışıyor. Microsoft, 15 Haziran 2022'de Internet Explorer'ın fişini tamamen çekeceğini açıkladı. 

Microsoft Edge'in program yöneticisi Sean Lyndersay, Windows 10 için Internet Explorer'ın geleceğinin Microsoft Edge'de olduğunu duyurdu. Lyndersay, Internet Explorer 11 masaüstü uygulamasının 15 Haziran 2022'de Windows 10'un belirli sürümleri için kullanımdan kaldırılacağını ve destek dışı kalacağını söyledi. Kısacası Windows 10, önümüzdeki yıl hala Internet Explorer'ı içerecek olsa da tüm tüketici sürümleri tarayıcı desteğini sona erdirecek. 

Kaleme alınan blog yazısında Lyndersay, Edge'in daha hızlı ve daha güvenli olduğunu; aynı zamanda Edge'de daha iyi çalışan eski web sitelerini korumak için "IE Modu"nu kullanabileceğimizi söyledi. Internet Explorer kullanan kuruluşlar için IE Modu desteği en az 2029'a kadar devam edecek.

Microsoft, geriye dönük uyumluluk özelliğini kullanımdan kaldırmadan önce müşterilere en az bir yıl önceden bildirimde bulunacağını söylüyor. Microsoft, evde Internet Explorer kullanan bir tüketiciyseniz, daha hızlı, daha güvenli ve daha modern bir göz atma deneyimi için 15 Haziran 2022'den önce Microsoft Edge'e geçilmesini öneriyor. 

Microsoft, Internet Explorer'ı modern tarayıcılarla bir arada çalıştırmanın giderek zorlaştığını söylüyor. Bu değişiklikle birlikte, kuruluşların ve tüketicilerin Internet Explorer kullanımlarını ihtiyaç duyulan eski sitelerle sınırlayabileceklerini söyleyen şirket, kullanıcıların Internet Explorer'dan geçiş yapmasının zaman alacağını belirtiyor. Bu nedenle, kullanıcıların ihtiyaçlarına göre Internet Explorer desteğini sona erdirmek için düzenli bir hareket planlamasını öneriyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.