Tarım teknolojileri geliştiren Hextech Green, 1,7 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı

Bilge Akgün tarafından İstanbul'da kurulan Hextech Green, Keiretsu Forum Türkiye melek yatırımcılarından yatırım aldı.
Tarım teknolojileri geliştiren Hextech Green, 1,7 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı

Tarım teknolojilerine odaklanan bir girişim olarak hizmet veren Hextech Green, yatırım aldığını duyurdu. 2016 yılında Bilge Akgün tarafından İstanbul'da kurulan Hextech Green, Keiretsu Forum Türkiye melek yatırımcılarından yatırım aldı.

Söz konusu yatırımın 1,7 milyon dolar değerleme üzerinden gerçekleştiğini de ekleyelim. Hextech Green'e ne kadar yatırım yapıldığı ise paylaşılmadı.

Hidroponik olmayan topraksız tarım yöntemi ile formüle ettiği Planting Mix'de güneş ışığı olmadan çok az su ile yılın 12 ayı sağlıklı bitkisel üretim yapan Hextech Green, 15 kişilik bir ekip tarafından yönetiliyor. 4,5 yıllık geliştirme sürecinin ardından Hobi Tarımı için 6, profesyoneller için ise 7 farklı ürün geliştiren Hextech Green, 2020 yılında ürün satışına da başladı. Hextech Green tarafından geliştirilen ürünlere buradan ulaşabilirsiniz.

Geliştirdiği teknoloji ve ürettiği ürünlerle dış ortam koşullarından etkilenmeden, yapay zeka destekli makinelerle kimyasal kirliliği olmayan gıdalar üretilmesine olanak sağlayan Hextech Green, tüketicilerin ev ve işyerlerinde hobi tarımı yaparak temiz gıdaya erişebilmelerini de sağlıyor.

Dünyada 2023 yılında 40,25 milyar dolar olacağı öngörülen iç mekan yetiştiriciliği tarım teknolojisi pazarından 62,80 milyon dolar ile yüzde 0,16 pay almayı hedeflediklerini belirten Hextech Green Makine Kurucusu Bilge Akgün, hedef pazarlarının ise Türkiye’de kırsal alanda tarlalarda ve seralarda sebze yetiştiren 2,5 milyon çiftçi ve hobi tarımı ürünleri için 15 milyon hanenin olduğunu dile getirdi.

Dış pazarda ise iklimi ve toprak yapısı tarımı kısıtlayan olumsuz koşullara sahip ve organik bilinci gelişmiş tüm ülkelerin olası müşterileri olduğunu olası müşterileri olduğunu da belirten Akgün, aldıkları yatırım ile teknolojiyi ve mesleki tecrübelerini kullanarak birkaç yıl içinde global bir marka olmayı hedeflediklerini de paylaştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.