Coinbase, San Francisco'daki merkez ofisini kapatarak tamamen uzaktan çalışmaya geçiyor

Geçtiğimiz ay halka arzını gerçekleştiren ve uzunca bir süre gündemimizde yer alan Coinbase, şimdi de San Francisco'daki merkez ofisini kapatacağını açıkladı.
Coinbase, San Francisco'daki merkez ofisini kapatarak tamamen uzaktan çalışmaya geçiyor

Geçtiğimiz ay halka arzını gerçekleştiren ve uzunca bir süre gündemimizde yer alan Coinbase, şimdi de San Francisco'daki merkez ofisini kapatacağını açıkladı. Zira Coinbase, "merkezi olmayan bir şirket" olarak faaliyet göstermek istiyor ve bu kapsamda da uzaktan çalışma prensibine doğru evriliyor.

Coinbase tarafından yapılan açıklamada, bunun önemli bir adım olduğunu ve kariyer sonuçlarının konumdan ziyade kabiliyete dayandığı anlamına geleceğini düşündüklerini söyledi. Ancak şirket, uzaktan çalışmayı tercih etmeyen ve çalışanlarının zaman zaman kullanabileceği daha küçük bir ofisin mevcut olacağına da açıklamasında değindi. 

Şirketler, bilhassa pandemi dönemiyle başladıkları evden veya uzaktan çalışma yolculuklarını yavaş yavaş kalıcı hale getirmeye başladı. Bunun örneklerini hem globalde hem de ülkemizde görebiliyoruz. Hatta Facebook, Twitter, Salesforce ve Ford gibi şirketler çalışanlarının pandemi sonrasında da uzaktan çalışabileceğini söylerken bazı şirketler de ofis kiralamalarını iptal ettiğini açıklamıştı.

Coinbase CEO'su Brian Armstrong da Mayıs 2020'de şirketin bundan sonra uzaktan çalışacağını açıklamıştı. Çalışanların büyük çoğunluğunun dilerlerse evden çalışmaya devam edebileceklerini; isteyenler için de ofis opsiyonlarının mevcut olacağını söylemişti. Armstrong o zaman kaleme aldığı yazıda, bunu fırsat olarak gördüklerini de dile getirmişti. Anlaşılan Coinbase için o zamandan bugüne değişen bir şey olmadı ve böylelikle şirket merkez ofisini kapatmaya karar verdi. 

Armstrong, şirketin uzun vadeli vizyonunun bir şehirde on kat ofis alanı yerine on şehirde tek kat ofis alanına sahip olmak olduğunu sözlerine ekledi. Brian Armstrong, şubat ayında yaklaşık 150 Coinbase çalışanının veya San Francisco'daki iş gücünün neredeyse yüzde 30'unun Ocak 2020'den bu yana başka şehri terk ettiğini söyledi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.