Zynga, mobil oyunlar için reklam platformu Chartboost'u 250 milyon dolara satın alıyor

Zynga ve Chartboost arasındaki satın alma anlaşmasının 2021 yılının 3. çeyreğinde tamamlanması bekleniyor.
Zynga, mobil oyunlar için reklam platformu Chartboost'u 250 milyon dolara satın alıyor

Zynga'nın Torchlight III oyununun geliştiricisi Echtra Games'i satın aldığını geçtiğimiz Mart ayında sizlere aktarmıştık. Bugün ise yeni bir satın alma gerçekleştirmeye hazırlandığını açıklayan Zynga, mobil odaklı reklam firması Chartboost'u satın alacağını duyurdu.

Edindiğimiz bilgilere göre Zynga, Chartboost'u satın almak için 250 milyon dolar ödeyecek. 250 milyon dolarlık satın alma bedelinin nakit olarak ödeneceğini de belirtelim. Zynga ve Chartboost arasındaki satın alma anlaşmasının 2021 yılının 3. çeyreğinde tamamlanması bekleniyor.

2011 yılında Maria Alegre ve Sean Fannan tarafından San Francisco'da kurulan Chartboost, mobil oyunların büyümesine ve reklamlar üzerinden daha fazla gelir elde etmesine odaklanan bir platform olarak hizmet sunuyor. Chartboost, mobil oyunların reklamları için doğru hedefleme yapabilmek adına makine öğrenimini ve veri bilimini kullanıyor.

Zynga'nın mobil oyun dünyasının en önemli firmalarından biri olduğu düşünüldüğünde söz konusu satın alma anlaşmasının iki şirket için oldukça mantıklı bir karar olduğunu da söyleyebiliriz. Bugüne kadar 21 milyon dolar yatırım alan Chartboost'un 700 milyonu aşkın aylık aktif kullanıcıya sahip olduğunu da ekleyelim.

Chartboost'un yatırımcıları arasında ise XG Ventures, SK Telecom Ventures, Translink Capital, Sequoia Capital ve SharesPost Investment Management gibi önemli firmalar yer alıyor. San Francisco, Beijing, Barcelona ve Amsterdam'da ofislere sahip olan Chartboost'un 100'ün üzerinde çalışanı bulunuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.