Facebook, komşuları dijitalde bir araya getiren Neighborhoods özelliğini yayına aldı

Facebook, yerel halkın birbirleriyle bağlantı kurmasına yardımcı olan Nextdoor benzeri bir araç diyebileceğimiz Neighborhoods adlı özelliğini ilk olarak Kanada'da kullanıma açtı.
Facebook, komşuları dijitalde bir araya getiren Neighborhoods özelliğini yayına aldı

Facebook, yerel halkın birbirleriyle bağlantı kurmasına yardımcı olan Nextdoor benzeri bir araç diyebileceğimiz Neighborhoods adlı özelliğini ilk olarak Kanada'da kullanıma açtı. Özelliğin yakında dört ABD şehrinde de aktif edileceği söyleniyor. ABD'de hedeflenen lokasyonlar ise Charlotte, Kuzey Carolina; San Diego, California; Baton Rouge, Louisiana ve Newark, New Jersey olarak belirtiliyor.

Neighborhoods, tıpkı Nextdoor'da olduğu gibi aynı bölgede yaşayan kullanıcı gruplarının yerel gidişatı tartışmaları için onları tek bir platformda birleştirmekle ilgileniyor. Facebook, kullanıcıların komşuları tanımasının, en iyi kafeler veya çilingirler gibi önerilerde bulunmalarının ve yerel etkinlikler düzenlemelerinin gerekli olduğunu söylüyor. Neighborhoods ile kullanıcıların ayrıca benzer ilgi alanlarına göre gruplar oluşturabileceği de belirtiliyor.

Facebook Neighborhoods, Facebook uygulamasında oluşturulan ana Facebook profilinden farklı bir profile sahip olacak. Platforma katılmak için 18 yaşında veya daha büyük olmanız; aynı zamanda mahallenizi onaylamanız gerekecek. Bu özellikte kullanıcılar sadece kendi mahallelerine katılmayı seçebildiği gibi buna ek olarak, çevresindeki mahallelerden komşuları ve yayınları görmek için de bir seçeneğe sahip olacak. Kullanıcılar, kendi mahallerindeki esnafları da bu uygulama üzerinden oylayabilecek.

Neighborhoods profilinizi oluşturduğunuzda, insanların sizi tanımaları için ilgi alanları, favori yerler ve biyografi eklemeyi seçebileceksiniz. Kendinizi tanıtmak için bir gönderi yazıp komşularınızın gönderileriyle ilgili tartışmalara katılabilecek ve özel akışta soruları yanıtlayabileceksiniz. Özetle Neighborhoods, Facebook'un mahalleye özel olanı olacak.

Facebook'un Nextdoor uygulamasının birebirini hayata geçirmesi tabii ki bizleri şaşırtmıyor; zira şirketin diğer uygulamaların aynılarına yapmasına fazlasıyla alıştık. Facebook, son dönemde Clubhouse benzeri uygulaması üzerinde de çalışıyor. Ancak bu uygulamanın ne zaman yayına alınacağı henüz belli değil.  

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.