Zynga, Torchlight III oyununun geliştiricisi Echtra Games'i satın aldı

Yeni bir satın alma haberi ile karşımıza çıkan Zynga, San Francisco merkezli Echtra Games'i satın aldığını duyurdu.
Zynga, Torchlight III oyununun geliştiricisi Echtra Games'i satın aldı

Peak'i ve Gram Games'i bünyesine katan Zynga'nın 2020 yılının 3. finansal çeyreğinde 503 milyon dolar gelir elde ettiğini geçtiğimiz Kasım ayında sizlere aktarmıştık. Bugün ise yeni bir satın alma haberi ile karşımıza çıkan Zynga, San Francisco merkezli Echtra Games'i satın aldığını duyurdu.

Satın alma anlaşmasının finansal detayları ile ilgili herhangi bir bilginin paylaşılmadığını da ekleyelim. Diablo, Diablo II, The Sims 4 ve Torchlight gibi ünlü oyunların geliştirme sürecinde yer alan kişiler tarafından kurulan Echtra Games, Torchlight III oyununu geliştirerek oyuncuların beğenisine sundu. 

Echtra Games'in neredeyse tüm platformlar için ürün geliştirdiğini de hatırlatalım. Geçtiğimiz Haziran ayında piyasaya sürünlen Torchlight III oyunu Steam, XBox One, PS4 ve Nintendo Switch için kullanıma sunuldu. 

Satın alma anlaşması ile birlikte paylaşılan bilgilere göre Echtra Games, Zynga’nın oyun stüdyolarından biri olan NaturalMotion studio ile birlikte iş birliği içinde yeni bir rol yapma oyunu (RPG) geliştirecek. 2016 yılında San Francisco'da Max Schaefer tarafından kurulan Echtra Games'in 30'u aşkın çalışanı da bulunuyor. Echtra Games'in ekibinde daha önce önemli oyunlarda çalışan tecrübeli isimlerin yer aldığını da ekleyelim.

Gerçekleşen satın alma ile ilgili açıklamalarda bulunan Zynga CEO'su Frank Gibeau, Echtra Games ekibinin Zynga ailesine katıldığı için çok heyecanlı olduklarını da dile getirdi. Zynga tarafından satın alma ile ilgili yapılan açıklamaya buradan ulaşabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.