Otonom kamyon üreticisi Einride, 110 milyon dolar yatırım aldı

Sürücüsüz kamyonlar geliştiren Einride, B serisi yatırım turunda 110 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.
Otonom kamyon üreticisi Einride, 110 milyon dolar yatırım aldı

İsveç merkezli otonom kamyon üreticisi Einride'ın 75 milyon dolar yatırım aradığını geçtiğimiz Mart ayında sizlere aktarmıştık. Edindiğimiz bilgilere göre Einride, aradığı yatırımı buldu. Einride tarafından bugün paylaşılan bilgilere göre girişim, B serisi yatırım turunda 110 milyon dolar yatırım aldı.

110 milyon dolarlık yatırım Temasek, Soros Fund Management LLC, Northzone, Maersk Growth ve şirketin eski yatırımcıları konumunda bulunan EQT Ventures, Plum Alley, Norrsken VC, Ericsson ve NordicNinja VC tarafından yapıldı. Şirketin değerlemesi ile ilgili herhangi bir bilgi paylaşılmadığını da ekleyelim.

2016 yılında Filip Lilja, Linnéa Kornehed ve Robert Falck tarafından İsveç'te kurulan Einride, sürücüsüz kamyonlar geliştiriyor. Geçtiğimiz yıllarda da yatırımlar ile karşımıza çıkan Einride, 2019 yılında 25 milyon dolar, 2020 yılında ise 10 milyon dolar yatırım almıştı.

Alınan 110 milyon dolarlık yeni yatırım ile birlikte şirketin bugüne kadar aldığı toplam yatırımın 150 milyon dolar seviyelerine ulaştığını da ekleyelim. Einride tarafından aktarılan bilgilere göre alınan yatırım şirketin ABD ve Avrupa'daki büyüme hedeflerini gerçekleştirmek için kullanılacak.

Sürücü kabinine sahip olmayan elektrikli ve otonom kamyonlar geliştiren Einride, yeni ürünlerini geçtiğimiz yılın Ekim ayında görücüye çıkarmıştı. Einride'ın müşterileri arasında Coca-Cola ve Electrolux gibi önemli firmaların yer aldığını da ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.