Bulut performans teknolojileri girişimi Vagon, 4 milyon TL yatırım aldı

Kullanıcılarına bulutta çalışan yüksek performanslı kişisel bilgisayarlar sunan bir girişim olarak karşımıza çıkan Vagon, 4 milyon TL yatırım aldı.
Bulut performans teknolojileri girişimi Vagon, 4 milyon TL yatırım aldı

Kullanıcılarına bulutta çalışan yüksek performanslı kişisel bilgisayarlar sunan bir girişim olarak karşımıza çıkan Vagon'u ilk olarak geçtiğimiz yılın Mart ayında sizlere aktarmıştık. Vagon tarafından bizimle paylaşılan bilgilere göre girişim, yeni bir yatırım aldı.

Vagon, edindiğimiz bilgilere göre seri A öncesi yatırım turunda 4 milyon TL yatırım aldı. 4 milyon TL'lik yatırım Udemy ve Carbon Health’in kurucusu Eren Bali, LC Waikiki CEO’su Mustafa Küçük ve Markafoni ve Tiko kurucusu Sina Afra, APY Ventures Bilişim Vadisi GSYF tarafından yapıldı. 

Söz konusu yatırımın girişim ekosistemini doğrudan desteklemek için kamu insiyatifiyle kurulan Bilişim Vadisi GSYF’nin ilk yatırımı olduğunu da ekleyelim. Zahid SağıroğluHasan Can Yaşar ve Serdar Demireren tarafından kurulan Vagon, 3 boyutlu tasarım, video prodüksiyon ve mimari gibi pek çok alanda kullanılan ve yüksek donanım performansı gerektiren uygulamaların, geliştirdiği yayın teknolojisi ile her cihazdan çalıştırılabilmesine olanak sağlıyor.

Alınan yeni yatırımla birlikte uzaktan çalışma teknolojilerini B2B segmentine de açmayı hedeflediklerini paylaşan Vagon ekibi, 2021 yılı içinde Seri A turunu planladıkların da duyurdu.

Vagon, alınan yatırım ile birlikte hem B2B segmentine açılarak büyümesine devam edecek hem de uzaktan çalışmayı çok daha kolaylaştıracak yeni özellikleri sistemine entegre edecek. Son olarak Vagon’un şu ana kadar dünya genelinde 8 farklı noktadan 25 binin üzerinde kullanıcıya hizmet verdiğini de ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.