Kullanıcılarına bulutta çalışan yüksek performanslı kişisel bilgisayarlar sunan girişim: Vagon

Oldukça basit bir kullanım mantığına sahip olan Vagon, kullandığınız bilgisayar ne olursa olsun bulut üzerinden yüksek performansa sahip bir bilgisayara erişmenize olanak tanıyor.
Kullanıcılarına bulutta çalışan yüksek performanslı kişisel bilgisayarlar sunan girişim: Vagon

Corona virüs salgını nedeniyle hem tüm dünyada hem de ülkemizde pek kişi evden çalışmaya başladı. Günümüzde laptoplar oldukça donanımlı ve güçlü olsalar da belli başlı görevleri yerine getirmek için daha güçlü bilgisayarlara ihtiyaç duyabilirsiniz.

Tam da bu noktada devreye giren Vagon, kullanıcılarına bulutta çalışan yüksek performanslı kişisel bilgisayarlar sunarak bu problemi ortadan kaldırmayı hedefliyor. Oldukça basit bir kullanım mantığına sahip olan Vagon, kullandığınız bilgisayar ne olursa olsun bulut üzerinden yüksek performansa sahip bir bilgisayara erişmenize olanak tanıyor.

Zahid Sağıroğlu, Hasan Can Yaşar ve Serdar Demireren tarafından kurulan Vagon'un 2020 yılının başından beri kapalı Beta sürecinde olduğunu ve kısa süre önce Public Beta sürecine başladığını da ekleyelim. Bulut tabanlı stream oyun servisleri ile aynı bir çalışma mantığına sahip olan Vagon, benzer bir teknolojiyi kullanıcılarına daha iyi bir bilgisayar sunmak için kullanıyor.

Kısacası Vagon girişimi sayesinde evde çalışırken bile şirketteki yüksek hızlı bilgisayarları kullanıyor gibi performans almak mümkün. Mimarlar, tasarımcılar ve video üreticileri için daha hızlı render almak her zaman bir sorun olarak karşımıza çıkıyor.

İşlem gücü gerektiren render ve benzeri işlemler sırasında bilgisayarın kaynak tüketimi en üst seviyelere çıkıyor. Vagon'un temel amacı ise kullanıcıların bulut üzerinde çalışan yüksek performanslı bilgisayarlara erişebilmesini sağlayarak, tüm işlemlerini en zayıf bilgisayarda bile sorunsuz bir şekilde gerçekleştirmesini sağlamak.

Paylaşılan bilgilere göre Vagon kullanıcıları, fiziksel bilgisayarları ve vagon arasında dosyalarını fully-sync olarak çalıştırabilirken, yüksek performanslı bilgisayara ihtiyaçları olduğu anda dakikalar içerisinde bilgisayarlarını daha iyi bir bilgisayara yükseltebiliyorlar.

Vagon girişiminin aylık abonelik modeli ve kullandığın kadar öde modeli ile çalışan bir ürün sunduğunu da belirtelim. Son olarak Vagon girişiminin bu sabah itibariyle ProductHunt'a da giriş yaptığını da ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.