Berkshire Hathaway'den Charlie Munger: "Bitcoin'in başarısından nefret ediyorum"

Charlie Munger, Berkshire'ın yıllık hissedarlar etkinliğindeki bir soruya yanıt olarak Bitcoin'in başarısından nefret ettiğini söyledi.
Berkshire Hathaway'den Charlie Munger:

Warren Buffet'ın CEO'su olduğu Berkshire Hathaway'in bir diğer öne çıkan ismi ise herkesin bileceği üzere Charlie Munger. Bazı kişiler tarafından "Warren Buffet'ın sağ kolu" olarak da tanımlanan Charlie Munger, son dönemde Bitcoin ile ilgili ilginç söylemlerde bulunmasıyla dikkat çekiyor. Zira Munger, bu konuda yine bir çıkış yaptı ve Berkshire'ın yıllık hissedarlar etkinliğindeki bir soruya yanıt olarak Bitcoin'in başarısından nefret ettiğini söyledi.

97 yaşındaki Munger, dolandırıcılar, para kaçıranlar  için bu kadar yararlı olan bir para birimini hoş karşılamadığını söyledi. Ayrıca tüm bu gelişmenin "iğrenç" ve "medeniyetin çıkarlarına aykırı" olduğunu düşündüğünü sözlerine ekledi. Warren Buffet ise Bitcoin'i takip edenleri üzmemek adına konuyla ilgili yorum yapmayı reddettiğini açıkladı.

Charlie Munger, 2018'de de Bitcoin ile ilgili yorumlar yapmış ve Bitcoin’i organ ticaretine benzeterek bu teknolojinin etik olmadığını açıklamıştı. Anlaşılan Munger için 3 yılda herhangi bir değişiklik olmadı. 

Bu yorumlara rağmen Bitcoin'in hızlı yükselişi devam ediyor. Örneğin; Tesla, son dönemde Bitcoin ile ödemeleri kabul etmeye başladı. Yine Tesla'nın 1,5 milyar dolarlık Bitcoin alması, kripto para biriminin değerinin 60 bin doların üzerine ulaşmasına yardımcı oldu. KFC, Pizza Hut, Taco Bell ve The Habit Burger Grill'i işleten Yum Brands ile Xbox ve PayPal kripto para birimlerini kabul etmeye başladı.

Yine bu dönemde kripto para borsası Coinbase, halka arz edildi. Şirketin değerlemesi bu halka arzla birlikte 100 milyar dolara ulaştı. Şirketin ilk çeyrek geliri ise geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre 9 kat artarak 1.8 milyar dolara yükselmişti.

Yani her ne kadar Charlie Munger'ın Bitcoin konusunda keskin karşı çıkışları olsa da popüler kripto para birimi her geçen gün hayatımızda daha fazla yer edinmeye başlıyor. İlerleyen dönemde de bunun çok daha fazlasını göreceğimizi şimdiden söylemek mümkün duruyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.