Yapay zeka destekli video üretim aracı Synthesia, 12.5 milyon dolar yatırım aldı

Synthesia, FirstMark Capital tarafından yönetilen yatırım turunda 12.5 milyon dolar yatırım aldı. Tura, Michael Buckley, Mark Cuban ve Christian Bach gibi isimler katıldı.
Yapay zeka destekli video üretim aracı Synthesia, 12.5 milyon dolar yatırım aldı

Geçtiğimiz yılın eylül ayında detaylı bir incelemesini yazdığımız yapay zeka destekli video üretim aracı Synthesia, FirstMark Capital tarafından yönetilen yatırım turunda 12.5 milyon dolar yatırım aldı. Tura, Michael Buckley, Mark Cuban ve Christian Bach gibi isimler katıldı. Şirket, aldığı yatırımı Ar-Ge'ye harcayacağını açıkladı. Synthesia'nın şu anda 30 çalışanı bulunuyor.

Synthesia müşterileri, şirket içi, yapay zeka tarafından oluşturulan sunuculardan oluşan bir galeriden seçim yaparak veya ses klipleri kaydedip yükleyerek kendi sunumlarını oluşturuyor. Synthesia, video komut dosyası yazdıktan veya yapıştırdıktan sonra, dakikalar içinde bir video oluşturarak onu düzinelerce dile çevrilebilir hale getiriyor. 

Londra merkezli şirket, şimdiye kadar sunulan, grafik ve stok video temelli araçlardan farklı olarak yapay zeka tarafından üretilen dijital insanlar kullanıyor. Eğitim, pazarlama ve başarı hikayeleri videoları üretmenizi sağlayan Synthesia'nın paneline giriş yaptıktan sonra yapay zeka tabanlı sunucu seçenekleriyle karşılaşıyorsunuz. Videonuzun sunucusunu seçtikten sonra da video düzenleme paneline yönlendiriliyorsunuz.

Bu alanda sunucunun söyleyeceklerini metin olarak ilgili alana yapıştırıyor ve play tuşuna basarak sunucunun bu metni nasıl seslendireceğini duyabiliyorsunuz. Ayrıca panelde bir takım görsel araçlar da yer alıyor. Sunucunun boyutlandırmasını değiştirerek ekranda yer aldığı oranı büyütüp küçültebildiğiniz gibi konumunu da seçebiliyorsunuz. Aynı şekilde yine panel üzerinden arka planı özelleştirebiliyorsunuz.

Synthesia, yakın gelecekte videoları belirli müşteri segmentlerine göre kişiselleştiren bir ürünü genel kullanıma sunmayı planlıyor. Adı Personalize olacak ürünle, oyuncuların veya personelin yer aldığı videolar otomatik olarak 40'tan fazla dile çevirebilecek.

Son dönemde deepfake konusunda ciddi endişeler yaşanıyor. Synthesia bu konuda, kendi payına düşen etik kuralları yayınladı. Şirket, müşterilerini ve onların senaryolarını incelediğini söylüyor. Ayrıca, görünüşleri sentezlemeden önce bir kişinin resmi bir onayının gerektiğinin altını çiziyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.