Yapay zeka destekli Synthesia; sanal insanlar ile sentetik içerikler üretmenizi sağlıyor

Online eğitim alanında ve kurumsal tanıtımlarda kullanabileceğiniz yapay zeka destekli videolar üretmenizi sağlayan Synthesia; 38 dili destekleyen teknolojisiyle; video çeviri seçeneği de sunuyor.
Yapay zeka destekli Synthesia; sanal insanlar ile sentetik içerikler üretmenizi sağlıyor

Yapay zeka video üretim aracı Synthesia; web sitesinde yer verdiği başlıklarda "Eğer e-posta yazabiliyorsanız; video da üretebilirsiniz." diyor. Oyuncular, yönetmenler ve stüdyolar olmadan video içerik üretmenizi sağlıyor. 

Bunun için girişim; şimdiye kadar sunulan, grafik ve stok video temelli araçlardan farklı olarak; yapay zeka tarafından üretilen dijital insanlar kullanıyor. Hatırlarsanız buna benzer bir girişimden daha önce size bahsetmiştik. UneeQ, digital humans isimli web sitesi üzerinden ücretsiz olarak sanal insan oluşturmanızı sağlıyordu. Üretilen "sanal insanları" müşteri asistanı olarak sorulara yanıt vermesi için web sitenize entegre edebiliyordunuz. 

Synthesia ise UneeQ'ten farklı olarak sadece içerik üretimine odaklanmış durumda. Eğitim, pazarlama ve başarı hikayeleri videoları üretmenizi sağlayan Synthesia; kolay bir kullanım sunuyor. Paneline giriş yaptıktan sonra yapay zeka tabanlı "sunucu" seçenekleriyle karşılaşıyorsunuz. Videonuzun sunucusunu seçtikten sonra ise video düzenleme paneline yönlendiriliyorsunuz.

Bu alanda sunucunun söyleyeceklerini metin olarak ilgii alana yapıştırıyor ve play tuşuna basarak sunucunun bu metni nasıl seslendireceğini duyabiliyorsunuz. Ayrıca panelde bir takım görsel araçlar da yer alıyor. Sunucunun boyutlandırmasını değiştirerek ekranda yer aldığı oranı büyütüp küçültebildiğiniz gibi, konumunu da seçebiliyorsunuz. Aynı şekilde yine panel üzerinden arka planı özellşetirebildiğinizi ve videoya fon müziği ekleyebildiğiniz belirtelim. 

Synthesia; 38 dili destekleyen teknolojisiyle; video çeviri seçeneğini de sunuyor. Videonuzu tamamladıktan sonra tercüme et seçeneğine basmanız yeterli. Böylece videolarınızın 38 farklı dilde üretilmesi kolaylaşıyor. 

Üretilen videoları, online eğitim alanında ve kurumsal tanıtımlarda kolaylıkla kullanabiliyorsunuz. Videolar, büyük ölçekli kurumsal şirketlerin oryantasyon sürecinde verdikleri kısa eğitimlerde de kullanılabilir. Özellikle tercüme seçeneği; global şirketler için farklı ülkelerde aynı kalitede içerik sunmayı da  kolaylaştırıyor. 

Şu an için beta sürümü ile kullanıcıların karşısına çıkan Synthesia; aylık 10 video dakikası için 30 dolar ücret talep ediyor. ABD perspektifinden baktığımızda oldukça makul. Instagram videolarının 1 dakika olduğunu düşünürsek; kısa anlatımlar ile ayda 10 video çıkarabileceğinizi söyleyebiliriz. 

Bu arada Synthesia, bu video aracından çok daha fazlası. Gelecekte medyanın ve içeriğin tamamen sentetik olacağını öne süren şirket; şimdiye kadar yaptığı çalışmalarla da dikkat çekiyor. Restoran zinciri JustEat'in SnopDogg ile çektiği reklamı yeniden düzenleyen Synthesia; SnoopDogg'un reklamda JustEat'in Avustarlya'daki yan kuruluşu MenuLog'u telaffuz etmesini sağladı. 

Bunun için Eatlog videosunu işleyen Synthesia; yapay zeka desteğiyle SnoopDogg'un dudak hareketlerini ve sesini taklit ederek; videoda geçen Eatlog kelimesinin yerine MenuLog'u başarıyla yerleştirdi. 

Bunun yanı sıra Reuters ile çalışarak dünyanın ilk otomasyon haber sunucusunu gelirştiren şirket, BBC'ye de anlık çeviri imkanı tanıdı. Synthesia; Malaria No More, RG/A ve Ridley Scott Associates ile birlikte çalışarak David Beckham'ın videoda farklı dillerde yapılan farklı seslendirmelerle senkronize bir şekilde konuşmasını sağladı. Şirketin 2019'da yaptığı işleri ve vizyonunu Medium'da paylaştığı blog içeriğinde bulabilirsiniz. 

Synthesia'ın çalışmalarına baktığımızda içerik üretimini uzun vadede gerçek insanlara ihtiyaç duyulmadan yapılabileceğini söylemek mümkün. Bu noktada hepimizin aklında aynı soru var. Prodüksiyonda insan iş gücünün azalması ile insanlar hangi yeni iş kollarını benimseyecek? 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.