BRAND SPEAK

Paynet ile Ukinox’un dijital satış hacmi yüzde 70 artış gösterdi

Paynet ile Ukinox’un ödemeleri dijitalleşti, nakit akışı planlamaları daha verimli hale geldi.
Paynet ile Ukinox’un dijital satış hacmi yüzde 70 artış gösterdi

Paynet olarak 2000’li yılların başlarında “bayi kanalında kredi kartı ile tahsilat” fikriyle yola çıktık. Bugün ise farklı sektörlerde faaliyet gösteren 20 binden fazla işletmenin finansal süreçlerini dijitalleştiren Merkez Bankası lisanslı bir finansal teknoloji şirketiyiz. 

Paynet'te sunduğumuz çözümlerle işletmelerin ödeme ihtiyaçlarına cevap veriyor, dijital dönüşümlerini hızlandırıyor ve gelir elde etmelerini kolaylaştırıyoruz. 

2020’nin Kasım ayında  alanının en büyük üreticilerinden biri olan Albert Genau'nun Paynet ile tahsilat süreçlerini dijitalleştirme hikayesini, Ocak ayında ise Hoya'nın Paynet ile aylık kredi kartı tahsilat tutarını ve tahsilat oranını nasıl artırdığını sizlere aktardık

Sizlerle paylaştığımız başarı hikayelerine Mart ayında finansal süreçleri Paynet ile güvenli şekilde dijitalleşen Uğur Okulları'nı da ekledik. Şimdi de sizlerle Ukinox’un başarı hikayesini paylaşıyoruz. 

Ukinox ve Paynet iş birliği nasıl başladı?

Ukinox, 25 yıldır başarısına başarı katan bir firma olarak ankastre ve çelik evyede dünya devleri ile yarışıyor. Şirket, bir süre önce, artan dijitalleşme ile birlikte değişen tüketici davranışlarına cevap verebilmek adına yeni nesil ödeme çözümlerine yönelmeye karar verdi. Ukinox o dönemi şöyle aktarıyor: 

“Günlük hayatımızda dijitalleşmenin yeri arttıkça alışkanlıklarımızda da bu yönde değişim yaşadı. Yeni alışkanlıklar beraberinde yeni ihtiyaçları getirdi ve dijitalleşen yaşam birçok sektörde yepyeni kapıları bizlere açtı.

Artık daha kolay iletişime geçebildiğimiz, bilgi alabildiğimiz ve alışveriş yapabildiğimiz bu dünyada Ukinox olarak biz de gerekli adımları atmaya karar verdik. Hassasiyetle üzerinde durduğumuz konu ise güvenli bir alışveriş deneyimini kullanıcılara sunarken problemsiz bir tahsilat gerçekleştirebilmek oldu. Paynet ile iş birliğimiz bu ihtiyaçlarımız doğrultusunda başlamış oldu.” 

Paynet ile Ukinox’un ödemeleri dijitalleşti, nakit akışı planlamaları daha verimli hale geldi

Paynet sunduğu çözümler ile Ukinox’un ihtiyaçlarına hızlıca çözüm üretti. Paynet, Ukinox için  tahsilat riskini ortadan kaldırırken, şirketin nakit akış planlamalarını daha verimli hale getirdi. Ukinox, Paynet deneyimini şöyle aktarıyor: 

“Paynet, ihtiyaçlarımıza hızlı çözümler sunarak süreci sağlıklı yönetmemizi sağlayan sistemleri ile bu süreçte yanımızda oldu. Kullanıcılarımızın alışveriş deneyimlerinde güvenliği ön planda tutarak tahsilat riskini ortadan kaldırdı ve nakit akış planlarımızı daha verimli çalışmalar gerçekleştirmemizi sağladı.”

Paynet’in kullanıcı dostu alt yapısı, kurum içi öğrenim süreçlerini hızlı ve anlaşılır kıldı

Paynet’in Ukinox’a pozitif katkı sağladığı alanlara baktığımızda şirketin verimini, iş hacmini ve müşteri memnuniyetini artırdığını görüyoruz. Ukinox, özellikle Paynet’in kullanıcı dostu alt yapısının ve her an ulaşabildiği destek ekibinin faydasını bizlerle paylaşıyor: 

“Paynet ‘in düzenli ve sistematik bir şekilde kurulmuş olan kullanıcı dostu alt yapısı, yeniliğin şirket içerisinde getirmiş olduğu öğrenim sürecini sancısız, hızlı ve anlaşılır kıldı. Her an ulaşabildiğimiz destek ekip arkadaşlarımıza da teşekkürlerimizi sunarız. 

Farklı bankalarla POS anlaşması yapmak yerine tek uygulamayla gerçekleşen bu pratik sistemin müşterilerimiz tarafından yaygınlaşmasını sağladık. Yaptığımız bu çalışmalar müşteri memnuniyetini de beraberinde getirdi. Bayilerimizle özel anlaşmalar neticesinde Kazan-Kazan yapısı kurularak müşteri memnuniyetini artırdık.”

Paynet Ukinox’un dijital pazarlarda satış hacmini yüzde 70 oranında artırdı.

Paynet ‘in Ukinox’a katkıları bununla da sınırlı değil. Paynet Ukinox’un dijital pazarlarda satış hacmini oransal olarak yüzde 70 artırdı. Bu artışı Ukinox yetkililerinden dinleyelim: 

“Uzun çalışmalar ve stratejiler doğrultusunda onaylanan bu projemiz ile atılan adımlar hızlıca olumlu geri dönüşler aldığımız bir sürece dönüştü. Dijital pazarlarda satış hacmimizi artırma hedefimiz, oransal olarak incelendiğinde 2019 ve 2020 yılları arasında yüzde 70 oranda artış yakaladığını bizlere göstermektedir.”

Paynet CSO’su Onur Ertürk Ukinox iş birliği hakkında görüşlerini şu cümlelerle paylaştı: 

 “Çeyrek asırdır faaliyet göstermekte olan alanının en saygın markalarından Ukinox ile, çözümlerimizi anlattığımız ilk temastan itibaren her dönem artarak verimli bir şekilde devam eden bir iş birlikteliğimiz var. 

Kart temelli ödemelerin tek platformda toplanarak dijitalleştirilmesi ve bayi kanalı yaygınlaştırılması vizyonu ile başladığımız çalışmalarımızın, tüketicilerin kart markası farketmeksizin tüm taksit taleplerine anında cevap verilmesiyle ürün satışlarına da pozitif yansıdığını görmek bizler için çok güçlü bir motivasyon unsuru.

 Ukinox, markanın dijitalleşme vizyonunu açık bir şekilde ortaya koyan ve bu süreci çok iyi yöneten deneyimli yöneticilere sahip. Biz de markanın dijitalleşme yolculuğuna katkı sağlayabilmek için danışmanlık seviyesinde hizmet vermeye ve iş ortağımızın hayatını kolaylaştırmak için tüm enerjimizle çalışmaya devam ediyoruz.”

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.