BRAND SPEAK

Hoya: "Paynet ile kredi kartı tahsilat tutarı aylık %70 arttı, tahsilat oranı %40’dan %60’a yükseldi"

HOYA: "Paynet'ten sonra kredi kartı tahsilat tutarımız aylık bazda %70 oranında artarken, aylık toplam tahsilattaki kredi kartı tahsilat oranımız %40’lardan %60’lara kadar yükseldi."
Hoya:

Paynet olarak 2000’li yılların başlarında “bayi kanalında kredi kartı ile tahsilat” fikriyle yola çıktık. Bugün ise farklı sektörlerde faaliyet gösteren yaklaşık 20 binden fazla işletmenin finansal süreçlerini dijitalleştiren Merkez Bankası lisanslı bir finansal teknoloji şirketiyiz. 

Paynet'te sunduğumuz çözümlerle işletmelerin ödeme ihtiyaçlarına cevap veriyor ve gelir elde etmelerini kolaylaştırıyoruz. Kasım ayında sizlerle, alanının en büyük üreticilerinden biri olan Albert Genau'nun Paynet ile tahsilat süreçlerini dijitalleştirme hikayesini paylaşmıştık

Bu yazımızda, 1941 yılında Tokyo'da kurulan ve görüş sağlığı alanında sahip olduğu yüksek kaliteli ürünleri ile görüş konforunu artırma adına sürekli çalışan HOYA'nın sunmuş olduğumuz finansal çözümlerden nasıl fayda sağladığını aktaracağız.

HOYA ve Paynet iş birliği nasıl başladı?

HOYA, Paynet ile çalışmaya başlamadan önce tahsilat sürecinde merkezi POS cihazlarını, saha ziyaretlerinde kullanıyordu. Bu nedenle operasyonel açıdan verimsizlik yaşayan şirket, müşterilerine farklı banka ve vade seçenekleri sunmakta zorluk çekiyordu. HOYA, Paynet iş ortaklığı öncesinde yaşadığı sorunları şöyle anlatıyor: 

Biz HOYA olarak Paynet ile 2019 ocak ayında çalışmaya başladık. Paynet ile çalışmadan önce, kredi kartı tahsilatlarımızı satış temsilcilerimizde ve yine merkez ofisimizde bulunan merkezi POS cihazlarımız ile gerçekleştiriyorduk.

POS cihazlarının satış temsilcilerimiz tarafından saha ziyaretlerinde sürekli yanlarında taşıma zorunluluğundan dolayı bu sistemde operasyonel verimsizlikler yaşıyorduk. Sadece POS cihazını bulundurduğumuz banka kartlarına taksit yapabiliyor, müşterilerimize banka-vade konusunda çoklu seçenekler sunamıyorduk.

Paynet ile iş ortaklığına başladıktan sonra bu konuları çözmüş olduk.

Tek sözleşme ile tüm banka kartlarına taksit imkanı

HOYA, Paynet ile iş birliği yaparak pos cihazı kullanım bedelleri gibi sabit masraflardan tasarruf etmenin yanı sıra fiziksel ve dijital dünyadaki tahsilat süreçlerini de hızlandırdı. Paynet ile müşterilerine tüm banka kartlarında taksit imkanı sunan HOYA, bu sayede kredi kartı tahsilat oranlarını artırdı. 

HOYA satış ekibi Paynet uygulaması ile herhangi bir ek cihaza ihtiyaç duymadan tahsilat işlemlerini mekan bağımsız bir şekilde gerçekleştirdi. İş ortağımız HOYA kısa süre içinde gördüğü operasyonel ve finansal faydayı şöyle aktarıyor: 

Paynet ile çalışmaya başlayarak öncelikle pos cihazı kullanım bedeli gibi bazı sabit masraflardan tasarruf etmiş olduk.

Satış ekibimiz herhangi ek bir cihaz taşımadan telefonlarına, tabletlerine, bilgisayarlarına kurdukları Paynet uygulamasına girerek -gerekirse bulundukları yerde- internet üzerinden tahsilatları daha hızlı gerçekleştirmeye başladı; bu süreç akabinde standartlaşma sağladık ve dijitalleşmeye uyum sağladık.

Paynet CepPOS: 7/24 aktif, teknolojik ve güvenilir bir tahsilat sistemi 

HOYA'nın iş modelini yenileyen Paynet ödeme sistemi, şirketin nakit akışını da daha sağlıklı bir şekilde kurgulamasını sağladı. Optik merkezleri, tahsilat seçeneklerini artırırken, HOYA kurumsal olarak ekonomik koşullara hızlı, esnek ve dinamik yanıtlar vermeye başladı. 

Bu süreci bir de HOYA'dan dinleyelim: 

Paynet ödeme sistemini satış temsilcilerimiz uzaktan kullanabildiği gibi, bu sistemi aynı zamanda optik merkezlere de kurarak son kullanıcılardan bu altyapıda tahsilat yapabilmelerini sağladık; böylece hem hep birlikte iş modelimizi ve nakit akışımızı sağlıklı kurgulayabildik hem de optik merkezlerin tahsilat opsiyonlarını artırdık. Ekonomik koşullara hızlı, esnek ve dinamik cevap verebilecek koşulları oluşturduk. İş ortaklarımıza 7/24 aktif, aynı zamanda teknolojik ve güvenilir bir tahsilat sistemi sunmamız çok olumlu karşılandı.

Kredi kartı tahsilat tutarı aylık yüzde 70 arttı, kredi kartı tahsilat oranı yüzde 40’dan yüzde 60’a yükseldi

HOYA'nın operasyonel alanda Paynet ile sağladığı fayda tahsilat oranlarına da yansıdı. Üstelik HOYA, finansal durumundaki bu olumlu gelişmeyi, tüm finansal akışını yönettiği Paynet Portal üzerinden dilediği an takip etti: 

Paynet'ten sonra kredi kartı tahsilat tutarımız aylık bazda %70 oranında artarken, aylık toplam tahsilattaki kredi kartı tahsilat oranımız %40’lardan %60’lara kadar yükseldi. Bu oranları kolaylıkla takip edebilecek bir raporlama sistemimiz de kurulmuş oldu. 

Paynet CepPOS uygulaması ile HOYA, fiziksel POS'ların teknik ve fiziksel zorluklarını geride bıraktı. CepPOS kullanımın yaygınlaşmasının ardından bayilerin de Paynet ile ödeme almaya başlaması için ana firma – bayi modeli, Hoya Grup bünyesinde de hayata geçirildi. Böylece bayiler de tüketicilerin, kart markası farketmeksizin tüm taksit taleplerine anında cevap verdi ve satışlarını artırmaya başladı.

Paynet CSO'su Onur Ertürk, konu hakkındaki görüşlerini açıklıyor: 

Hoya Grubu ile çalışmamız, firmanın saha ziyaretleri sırasında bayilerinden aldıkları ödeme süreçlerinin dijitalleştirilmesi ve daha verimli hale getirilmesi için sunduğumuz Paynet CepPOS çözümümüz ile başladı. 

Sahada aktif ziyaret gerçekleştiren satış ekipleri, cep telefonlarına indirdikleri Paynet CepPOS aplikasyonu ile bayilerinden gelen taksit taleplerini tüm kart markaları için karşılayabilir hale gelirken fiziksel POS’ların getirdiği bazı teknik ve finansal zorlukları da geride bırakmış oldu. 

CepPOS kullanımın yaygınlaşması sonrasında bayilerin de Paynet ile ödeme almaya başlaması için ana firma – bayi modelimizi Hoya Grup bünyesinde de uyguladık.

Bu sayede bayiler de son tüketicilerin, kart markası farketmeksizin tüm taksit taleplerine anında cevap vererek satışlarını artırmaya başladı.

Yaklaşık 80 yıldır sağlık ekipmanları üretimi alanında global ölçekte faaliyet gösteren Hoya Grup’un finansal süreçlerini dijitalleştirerek hizmetlerinde katma değer yaratabildiğimiz için çok mutluyuz. 2021 ile birlikte çalışmalarımız büyüyerek devam edecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.