115 milyon dolar yatırım alan BlaBlaCar'ın değerlemesi 2 milyar dolara ulaştı

115 milyon dolarlık yatırım şirketin eski yatırımcılarından da olan VNV Global liderliğinde gerçekleşti. Yatırım turuna VNV Global'ın haricinde Otiva J/F AB ve FMZ Ventures'ın katıldıklarını da ekleyelim.
115 milyon dolar yatırım alan BlaBlaCar'ın değerlemesi 2 milyar dolara ulaştı

İlk etapta araç paylaşım girişimi olarak karşımıza çıkan sonrasında ise otobüs yolculuğu pazarına da adım atan BlaBlaCar, yeni bir yatırım aldığını duyurdu. Edindiğimiz bilgilere göre BlaBlaCar, 115 milyon dolar yatırım aldı. Alınan 115 milyon dolarlık yatırım ile birlikte BlaBlaCar'ın değerlemesinin 2 milyar dolar seviyelerine ulaştığını da ekleyelim.

115 milyon dolarlık yatırım şirketin eski yatırımcılarından da olan VNV Global liderliğinde gerçekleşti. Yatırım turuna VNV Global'ın haricinde Otiva J/F AB ve FMZ Ventures'ın katıldıklarını da ekleyelim. 2006 yılında Francis Nappez, Frédéric Mazzella ve Nicolas Brusson tarafından Paris'te kurulan BlaBlaCar, 2019 yılının Eylül ayında çevrimiçi otobüs bileti platformu Busfor'u satın alan otobüs bileti işine de attım attı.

115 milyon dolarlık yeni yatırım ile birlikte BlaBlaCar'ın bugüne kadar aldığı toplam yatırımın 560 milyon doların üzerinde çıktığını da ekleyelim. Alınan yatırım ile ilgili açıklamalarda da bulunan BlaBlaCar yönetim, bir sonraki adımın halka arz gerçekleştirmek olabileceğini de paylaştı. 

BlaBlaCar'ın pandemi nedeniyle önemli bir düşüş yaşadığını da hatırlatalım. 2019 yılında yüzde 71 oranında büyüyerek kullanıcı sayısını 17 milyon seviyelerine kadar çıkaran BlaBlaCar, geçtiğimiz yıl ise önemli bir düşüş yaşadı. Şirket tarafından açıklanan bilgilere göre BlaBlaCar'ın kullanıcı sayısı 17 milyondan 15 milyona kadar düştü. Son olarak yeni pazarlara girmek için çalışmalar yapan BlaBlaCar'ın elektrikli scooterlar için Voi Technology ile iş birliğine gittiğini de hatırlatalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.