BlaBlaCar, elektrikli scooterlar için Voi Technology ile iş birliğine gitti

Paylaşılan bilgilere göre BlaBlaCar, kullanıcılarına elektrikli scooterlar sunabilmek adına İsveç merkezli Voi girişimi ile iş birliğine gitti.
BlaBlaCar, elektrikli scooterlar için Voi Technology ile iş birliğine gitti

Geçtiğimiz Şubat ayında Fransa merkezli paylaşımlı araç girişimi olan BlaBlaCar'ın 2019 yılında yüzde 71 oranında büyüdüğünü sizlere aktarmıştık. Bugün karşımıza çıkan haberlere göre BlaBlaCar, elektrikli scooterlar için yeni bir iş birliğine imza attı.

Paylaşılan bilgilere göre BlaBlaCar, kullanıcılarına elektrikli scooterlar sunabilmek adına İsveç merkezli Voi girişimi ile iş birliğine gitti. Söz konusu iş birliği sayesinde BlaBlaCar, BlaBla Ride uygulaması ve Voi'nin desteği ile birlikte Fransa'daki kullanıcılarına elektrikli scooter kiralama hizmeti sunacak.

Voi Technology girişiminden bahsedecek olursak, 2018 yılında kurulan girişim 500 kişilik bir ekip tarafından yönetiliyor. Avrupa'da hizmet veren oldukça büyük bir scooter filosuna da sahip olan Voi, bugüne kadar toplamda 136 milyon dolar yatırım da aldı.

Voi'nin halihazırda onlarca Avrupa şehrinde hizmet sunan bir girişim olduğunu da hatırlatalım. Önümüzdeki haftalarda Voi elektrikli scooterlarının üzerinde Voi, BlaBlaCar ve BlaBla Ride olmak üzere 3 farklı marka ismi kullanılması bekleniyor.

Voi kullanıcıları markanın kendi uygulamaları üzerinden scooterları kullanmaya devam edebilecek. BlaBlaCar ise BlaBla Ride adını verdiği yeni bir uygulamayı kullanıma sunmaya hazırlanıyor. BlaBlaCar kullanıcılarını kendi hesaplarını bu uygulama ile kullanabilecek ve elektrikli scooterları kullanabilecekler.

BlaBlaCar'ın paylaştığı bilgilere göre söz konusu iş birliği her iki platformların kullanıcıların yararına olabilecek bir stratejik ortaklık. Son birkaç yıldır BlaBlaCar'ın BlaBlaBus ve BlaBlaLines gibi yeni servisler ile karşımıza çıktığını da hatırlatalım. 

Son olarak BlaBlaCar'ın tüm servislerini tek bir uygulamada toplayan Grab, Gojek ve Uber gibi rakiplerinden farklı olarak servislerini ayrı mobil uygulamalarda sunduğunu da ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.