BlaBlaCar 2019'da yüzde 71 büyüme kaydetti

Girişim otobüs yolculukları için sunduğu BlaBlaBus ve şehir içi ulaşıma özel BlaBlaLines hizmetleriyle birlikte karayolu seyahati için bir pazar yeri olarak konumlanmaya başladı.
BlaBlaCar 2019'da yüzde 71 büyüme kaydetti

Geçtiğimiz yılın Eylül ayında çevrimiçi otobüs bileti platformu Busfor'u satın alan BlaBlaCar, 2018'e kıyasla 2019'da yüzde 71 büyüme kaydettiğini açıkladı. 2019'da 2018'den farklı olarak faaliyetlerini otobüs yoluckuklarına ve otobüs bileti satışına doğru genişleten şirket, yatırımlarının meyvelerini toplamaya başladı. 

Fransa merkezli paylaşımlı araç girişimi BlaBlaCar, şehirlerarası yolculuklarda araç paylaşımıyla tasarruf etmek isteyen kullanıcılara önemli bir hizmet sunuyor. Yolcular, otobüsten daha konforlu ve hızlı bir seçeneğe kavuşurken, sürücüler yol masraflarını paylaşmış oluyor. 

2018'in kasım ayında Ouibus'ı satın alan şirket, karayolu seyahati için bir pazar yeri olarak konumlanmaya başladı. Satın alma sonrasında Ouibus'un BlaBlaBus ismini aldığını da belirtelim. BlaBlaCar'ın 2017'de yayına aldığı BlaBlaLines ile şehir içi ulaşıma da adım attığını hatırlatım.BlaBlaBus, Avrupa'da 400 şehirde faaliyet gösterirken, BlaBlaLines 1.5 milyon kullanıcıya ulaşmayı başardı.

Bu noktada BlaBlaCar'ın devasa bir topluluğa eriştiğini belirtmekte fayda var. 87 milyon kullanıcıya ulaşan şirket, 2019'da 17 milyon yeni kullanıcı kazandı. Geçtiğimiz yıl sahip olduğu platformlarda toplamda 70 milyon yolcu taşıyan şirket, Fransa'da uzun yolculuklar için sunduğu araç paylaşımı servisiyle tek bir günde 135 bin yolcu taşıdı. 

Geçtiğimiz yollarda büyümekte zorluk çeken girişim, 2020'de mühendis ekibini iki katına çıkarmayı planlıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.