Re-Pie Portföy Yönetimi, yerli IoT girişimi Skysens'e 5 milyon dolar değerleme ile yatırım yaptı

Re-Pie Portföy Yönetimi, ‘Birinci Karma Teknoloji Girişim Sermayesi Yatırım Fonu’ çatısı altında, yeni nesil girişimcilerden Skysens’e 5 milyon dolar değerleme ile yatırım yaptı.
Re-Pie Portföy Yönetimi, yerli IoT girişimi Skysens'e 5 milyon dolar değerleme ile yatırım yaptı

Re-Pie Portföy Yönetimi, büyüme potansiyeli yüksek girişimlere yatırım yapmak amacıyla kurduğu ‘Birinci Karma Teknoloji Girişim Sermayesi Yatırım Fonu’ çatısı altında, yeni nesil girişimcilerden Skysens’e 5 milyon dolar değerleme ile yatırım yaptı.

Emrah Mercan ve Burak Polat tarafından 2016’da Ege Teknopark çatısı altında kurulan ve nesnelerin interneti (IoT) alanında, kablosuz sensör iletişimi ve sistem geliştirmesi konusunda uzmanlaşmış bir teknoloji şirketi olan Skysens, Re-Pie Portföy Yönetimi tarafından sağlanan fon ile Skysens, global pazarda daha güçlü olmayı hedefliyor. Fintech, IoT, eğitim, sağlık ve inşaat teknolojileri gibi büyüme potansiyeline sahip alanlarda yirmiye yakın girişime daha yatırım yapmayı planlayan Re-Pie Portföy Yönetimi ise Türkiye girişim ekosisteminin gelişmesinde önemli rol oynamayı planlıyor.

Nesnelerin interneti alanında yaygınlığı gün geçtikçe artan düşük enerjili geniş ağ teknolojisi LPWA ('Low Power Wide Area') temelli bir girişim olan Skysens, Endüstri 4.0 uygulamaları kapsamında kritik öneme sahip makinelerin internet ağına bağlanarak akıllı hale getirilmesini içeren 'kablosuz iletişim için bir yazılım ve donanım girişimi' olarak kuruldu. Şirket, halihazırdaki çözümlerin GSM bazlı ya da düşük mesafeli olmalarından yola çıkarak hem maliyet hem de kullanım kolaylığı olarak bu alanda daha makul çözümler sunuyor.

Daha önce ACT Venture Partners tarafından yatırım desteği alan firma, kısa sürede 32 ülkeye ihracat yapmayı başardı. İstanbul Havalimanı'na kurdukları sistemin şirket için önemli bir eşik noktası olmakla beraber genel olarak akıllı fabrikalar üzerine odaklanarak Endüstri 4.0 devriminde yer almayı hedefliyor. Aynı zamanda geliştirdiği Türkiye'nin global uyumlu ilk IoT modülü (SOM) ile sayaç sistemleri, aydınlatma ekipmanları, tarım makineleri, sensör ve ölçüm sistemleri gibi birçok sektöre IoT kabiliyetini uçtan-uca kazandırabiliyor.

Toplamda 2,4 milyar TL’lik portföy değeri ile Türkiye'deki bankacılık dışı en büyük portföy yönetim firması olduklarını dile getiren Re-Pie Portföy Yönetimi A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Dr. M. Emre Çamlıbel yatırımla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı:

Turk.net, Getir, GTC Fotovoltaik Güneş Sistemleri ve Inofab Health gibi ülkemizin değerli, alanında lider şirketleri yatırımlarımız arasında yer alıyor. Kurup, yönettiğimiz fonlar bünyesinde gayrimenkul, teknoloji ve yenilikçilik odaklı iş modellerine yatırım yapmaya devam ediyoruz. Fintech, nesnelerin interneti (IoT), eğitim ve inşaat teknolojileri gibi büyüme potansiyeline sahip alanlarda yirmiye yakın girişime daha yatırım hedefimiz bulunuyor. Bunun son örneklerinden birisi de IoT alanındaki güçlü isimlerden Skysens oldu. Türkiye girişim ekosisteminin gelişmesine katkı sunarak büyümemizi sürdüreceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.