Skysens, ACT Ventures Partners'tan 680 bin euro yatırım aldı

Skysens, ACT Ventures Partners'tan 680 bin euro yatırım aldı

İzmir Ege Teknopark merkezli Skysens, ACT Ventures Partners'tan 680 bin euroluk yatırım aldı. Daha önce sizlere aktardığımız Skysens kablosuz iletişim için bir donanım ve hizmet girişimi olarak düşük enerjili geniş ağ teknolojisi LPWA (‘Low Power Wide Area‘) temelli ürünler üretiyor.

Daha detaya girecek olursak düşük enerji tüketimi ile çalışması gereken sensörleri 15 km gibi mesafelerden kablosuz iletişim ile internete bağlayan, bunun için global bir protokol kullanarak, tamamen kendi teknolojisi ile gömülü yazılımlar ve donanımlar üretiyor. Skysens’in yurt dışına yaptığı satışlar ise dikkat çekiyor: Girişimin ABD, İngiltere, Fransa, Yeni Zellanda, Endonezya, Hindistan gibi çeşitli ülkelerde ürün ve proje satma tecrübesi bulunuyor.

Emrah Mercan ve Burak Polat tarafından 2016 yılında kurulan Skysens'in teknolojisi özellikle batarya ile uzun süre çalışması gereken nesnelerin interneti uygulamalarının tamamına servis verebiliyor. Bu teknoloji ile hem kablosuz iletişim teknolojisi sağlayıcısı olarak çeşitli telekom ve teknoloji şirketlerine, hem de sensörleri de dahil ettiği uçtan uca paket çözümler ile restoranlardan enerji şirketlerine kadar geniş bir yelpazede müşterilere çözüm sunabiliyor.

Skysens’in ilk müşterisinin uzaklığı ise dikkat çekiyor. Girişim ilk satışını 2016 yılında Türkiye’den 16 bin kilometre uzaktaki Cook Adaları’na yapmış.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.