Impossible Foods, Apple'ın eski kreatif direktörü Steve Turner'ı işe aldı

Sebze bileşenli et üretimi yapan şirkete 11 yıldır aktif olarak Apple'da çalışan Steve Turner 'Deneyimden Sorumlu Baş Yönetici' atandı.
Impossible Foods, Apple'ın eski kreatif direktörü Steve Turner'ı işe aldı

Foodtech şirketlerinin önemli temsilcilerinden biri olan Impossible Foods'ta yeni bir gelişme yaşandı. Sebze bileşenli et üretimi yapan şirkete 11 yıldır aktif olarak Apple'da çalışan Steve Turner, Deneyimden Sorumlu Baş Yönetici atandı.

Turner, yeni görevinde şirketin pazarlama stratejilerine liderlik yapacak ve şirketin pazarlama ve müşteri deneyiminin tüm yönlerini denetleyecek. Kaynaklar tarafından deneyimli yöneticinin bir sene içinde şirketi halka açacağı belirtiliyor. Mart 2020'de aldığı yatırımla 4 milyar dolara çıkan şirketin değerini 10 milyar dolara yükseltmeyi hedeflediği konuşuluyor.

2 bin 100 Walmart mağazasında satılıyor

Araştırmalar 2050 yılına kadar 2010 ile kıyasladığımızda yüzde 60 daha fazla gıdaya ihtiyaç duyulacağını öngörüyor. Nüfusun da iki katının üzerine çıkarak 10 milyar insana ulaşacağı önümüzdeki 30 senede tarım alanlarının artması ihtiyacı ile birlikte sürdürülebilir ve gıda ihtiyacını karşılayacak daha çok yatırıma gerek duyulacak. Bu noktada alternatif proteinlerin 2035 yılına kadar piyasanın yüzde 22’sine hakim olması beklenen foodtech şirketleri önemli bir yerde duruyor.

Sektörün önemli temsilcileri arasında yer alan ABD'li Imposibble Foods, eski bir Stanford Üniversitesi profesörü Pat Brown tarafından 2011 yılında kurulan Imposibble Foods, ilk etapta premium segmentte, az sayıda restorana ürün sağlayarak, niş ürün kategorisine kendini konumlandırmıştı. Şirket, şimdi et ve süt ürünleri deneyimini yeniden yaratmak için yeşilliklerden, tohumlardan ve tahıllardan spesifik protein ve besin maddeleri seçerek, ürünler yapıyor. 2020'de Impossible, amiral gemisi ürünü Impossible Burger'ı 2 bin 100 Walmart mağazasında satılıyor. Burgerleri ayrıca Kroger, Trader Joe's ve Stop and Shop'ta yer alıyor.

Rakibi Beyond Meat ise 2019 halka arz fiyatından yüzde 400 daha yüksek işlem gören hisselerle 8 milyar doları aşan bir piyasa değerine sahip.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.