Berlin merkezli online dil okulu Lingoda, 57 milyon euro yatırım aldı

Berlin merkezli online dil okulu Lingoda, Summit Partners tarafından yönetilen turda 57 milyon euro yatırım aldı. Tura Mountain Partners da katıldı.
Berlin merkezli online dil okulu Lingoda, 57 milyon euro yatırım aldı

Berlin merkezli online dil okulu Lingoda, Summit Partners tarafından yönetilen turda 57 milyon euro yatırım aldı. Tura Mountain Partners da katıldı. Şirket, aldığı yatırımı hem teknoloji platformunu geliştirmeye devam etmek hem de ABD gibi daha uzak pazarlardaki faaliyetlerini genişletmek için kullanacaklarını açıkladı.

Lingoda, Fabian ve Felix Wunderlich kardeşler tarafından 2015 yılında kuruldu. Şu anda İngilizce, İspanyolca, Fransızca veya Almanca olmak üzere dil öğrenmek isteyen öğrencileri, 24/7 canlı olarak, ana dili İngilizce olan öğretmenlerle buluşturuyor. Lingoda'da yaklaşık 70 bin öğrenci, 1400 öğretmen bulunuyor. Platformda her yıl yaklaşık 2 bin dersi kapsayan 450 binden fazla sınıf yönetiliyor.

Şirketin CEO'su Michael Shangkuan, gelir oranının bir yıl öncesine göre 10 katına çıktığını ve o dönemdeki müşteri tabanının 200 ülkedeki öğrencilerle yüzde 200 büyüdüğünü söyledi. 

Lingoda, şimdiye kadar sadece 15 milyon dolar kadar yatırım almıştı. Şirketin kurucuları Fabian Wunderlich ve Felix Wunderlich ise şu anda CFO ve Satış Müdürü olarak görev yapıyor. 

Lingoda, Zoom entegrasyonu ile çalışıyor. Lingoda, öğretmenlerin kendi programlarını belirlediklerini ve sınıfları kendilerinin çağırdıklarını belirtiyor Öğrenciler, grup veya birebir sınıfları tercih edebiliyor; hizmeti ne sıklıkta kullandığına ve hangi dili öğrendiğine göre çeşitli faktörlere bağlı olarak değişen bir ölçekte kurslar için ödeme yapıyorlar. Fiyatlar sınıf başına 6.75 ile 14.30 dolar arasında değişiyor. Öğrenciler isterlerse öğretim seviyesi de talep edebiliyorlar. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.