Binance, Coinbase hisse senedi token'ını listeyecek

Binance, Coinbase’in Nasdaq’ta işleme açılacağı bugün, Coinbase hissesi ile desteklenen “COIN” token’ını platformunda listeleyeceğini açıkladı.
Binance, Coinbase hisse senedi token'ını listeyecek

Sabah erken saatlerde, Nasdaq ABD borsasının, Coinbase’e bugün planlanan doğrudan listelenmesi öncesinde hisse başına 250 dolar referans fiyat verdiğini sizlerle paylaşmıştık. Şimdi ise daha ilginç bir haberle karşınızdayız. Zira Binance, rakibi Coinbase’in Nasdaq’ta işleme açılacağı gün olan bugün, Coinbase hissesi ile desteklenen “COIN” token’ını platformunda listeleyeceğini açıkladı.

Token’laştırılmış Coinbase hissesi, COIN/BUSD işlem çiftiyle alınıp satılabilecek. Ancak bu hizmet ne yazık ki Türkiye'de açık değil. 

Hatırlarsanız geçtiğimiz hafta da Binance, hisse senedi tokenları ile komisyonsuz işlem yapılacağını duyurmuş; şu an için Binance hisse senedi token'ları ile birlikte sadece Tesla hisselerinin komisyonsuz olarak alınıp satılabildiğini açıklamıştı. 

Binance hisse senedi token'ları, bekleyen token'ları temsil eden temel menkul kıymetlerden oluşan bir saklama portföyü tarafından tamamen desteklenen sıfır komisyonlu dijital belirteçler. Hisse senedi token sahiplerinin potansiyel temettüler de dahil olmak üzere temel hisselerin ekonomik getirisi için hak kazandığını söyleyebiliriz.

Binance, kendi web sitesinden yaptığı açıklamada daha fazla hisse senedi token'ı ve özelliği listeleyerek piyasa talebine yanıt vermeye devam edeceğini söyledi. Hisse senedi token'larının ticaretinin, geleneksel değişim saatlerini takip edeceğini ve Çin, Türkiye ve diğer kısıtlanmış bölgelerde ikamet edenler için mevcut olmayacağını söyledi. Bizim için üzücü bir durum olsa da genele baktığımızda oldukça sevindirici bir haber. 

Binance, bunun için FTX ve Bittrex Global’in de iş birliği içinde olduğu Alman finans firması CM Equity AG ve İsviçre merkezli tokenizasyon şirketi Digital Assets AG ile anlaştığını açıkladı. Borsanın hisse senedi token işlemleri için herhangi bir komisyon almadığını da belirtmiş olalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.