Pinterest, Türkiye'ye temsilci atıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda 7253 sayılı kanun kapsamında Pinterest'in de bugün Türkiye'ye temsilcisini atadığını açıkladı.
Pinterest, Türkiye'ye temsilci atıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda 7253 sayılı kanun kapsamında Pinterest'in de bugün Türkiye'ye temsilcisini atadığını; böylelikle ülkemizde günlük erişimi 1 milyondan fazla olan yurt dışı kaynaklı sosyal ağ sağlayıcılardan temsilci atayacağını bildirmeyen kalmadığını açıkladı. Eğer Pinterest, temsilci atamayı kabul etmeseydi erişimi yavaşlatan bant daraltma cezasıyla karşılaşacaktı.

Birkaç hafta önce benzer bir hamle de Twitter'dan gelmiş ve sosyal medya devi Türkiye'ye temsilci atayacağını açıklamıştı

TBMM Adalet Komisyonu tarafından kabul edilen İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi geçtiğimiz temmuz ayında mecliste kabul edilerek yasalaştı. 

Buna göre ilk süreçte yasal temsilci bildiriminde bulunmayan şirketlere 10'ar milyon TL'lik ceza uygulanmış; ikinci süreçte ise aynı şekilde bildirimde bulunmamaya devam eden şirketlere uygulanan ceza 30 milyon TL'ye çıkmıştı. Bu cezadan sonra, aralarında Facebook'un da yer aldığı TikTok, YouTube gibi şirketler temsilci şartını kabul etti. Geçtiğimiz aylarda ise Twitter, Pinterest ve Periscope'a reklam yasağı gelmişti.

YouTube, TikTok, Facebook, Twitter gibi sosyal medya platformları, para cezalarının ardından temsilci atamaya karar vermişti. Gözler bu kapsamda son olarak Pinterest'e çevrilmişti. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.