Twitter, Pinterest ve Periscope'a reklam yasağı geldi

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), Türkiye'de temsilci belirleme ve bildirme yükümlülüğünü yerine getirmeyen Twitter, Periscope ve Pinterest sosyal ağlarına reklam yasağı uygulanmasına karar verdi.
Twitter, Pinterest ve Periscope'a reklam yasağı geldi

TBMM Adalet Komisyonu tarafından kabul edilen İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi geçtiğimiz temmuz ayında mecliste kabul edilerek yasalaştı

5 aşamalı bir sürece sahip bu yasa ile ilgili haberleri bir süredir paylaşıyoruz. Buna göre ilk süreçte yasal temsilci bildiriminde bulunmayan şirketlere 10'ar milyon TL'lik ceza uygulanmış; ikinci süreçte ise aynı şekilde bildirimde bulunmamaya devam eden şirketlere uygulanan ceza 30 milyon TL'ye çıkmıştı. Bu cezadan sonra, aralarında Facebook'un da yer aldığı TikTok, YouTube gibi şirketler temsilci şartını kabul etti. Ancak hala bu şartı yerine getirmemiş olan Twitter, Pinterest ve Periscope, yasanın üçüncü aşamasına, yani reklam yasağı kısmına geldi.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), Türkiye'de temsilci belirleme ve bildirme yükümlülüğünü yerine getirmeyen Twitter, Periscope ve Pinterest sosyal ağlarına reklam yasağı uygulanmasına karar verdi. Resmi Gazete'de yayımlanan ilanlara göre, bugünden itibaren Twitter, Periscope ve Pinterest'e Türkiye'de yerleşik vergi mükellefi olan gerçek ve tüzel kişiler tarafından yeni reklam verilmesi yasaklandı. Bu kapsamda ilgili sosyal ağ sağlayıcılarına reklam verilmesi amacına yönelik olarak yeni sözleşme kurulamayacağına ve buna ilişkin para transferi yapılamayacağına karar verildi.

Hem reklam yasağına uyulmasını sağlamak hem de alınan karara uyulmaması durumunda ilgili kanunlar ve diğer mevzuata istinaden işlem yapılmak üzere, konunun ilgili kamu kuruluşlarınca takip edilmesine de karar verildi.

Twitter, Pinterest ve Periscope'un konuyla ilgili nasıl bir aksiyon alacağını hep birlikte göreceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.