İş yerinde zihinsel sağlığın iyileşmesi için eğitimlerle birlikte düzenli ölçümler faydalı olabilir

Çalışanların bir çoğu salgınla birlikte iş ve özel hayat dengesini sağlamakta daha çok zorluk çekmeye başladı. Zihinsel sağlığı korumak için de iş yerlerinin ek aksiyonlar alması gerekebilir.
İş yerinde zihinsel sağlığın iyileşmesi için eğitimlerle birlikte düzenli ölçümler faydalı olabilir

Her açıdan zorlu geçen 2020'nin çalışanlar ve şirketler açısından da çok stresli geçtiği kesin. Oracle ve Workplace Intelligence tarafından hazırlanan bir rapora göre çalışanlar zihin sağlıklarını korumak için robotların desteğine sıcak bakmakta. Teknolojinin birçok alanda hayatımızda olması bir yana farklı alışkanlıklarda ve gündelik yaşamda teknolojiye daha çok bel bağlamakla doğal olarak dijital yardımcılara yakınlık da artmış durumda. Bunun getirdiği sonuçlardan biri olarak da istenilen her an "birine" ulaşabilmek için robotlar bir alternatif olarak karşımıza çıkıyor. 

Oracle'ın araştırmasına göre 10 kişiden 8'i zihinsel sağlık söz konusu olduğunda robotların desteğini insanlara tercih etmekte. İlk bakışta garip görünebilen bu bakış açısı aslında içinden geçtiğimiz zamanları düşündüğümüzde çok da olanaksız gelmiyor. Teknoloji şirketlerinin de yatırımlarıyla bu alanda artan beklentinin karşılanması bir yandan Siri ya da Alexa gibi asistanların insanlar tarafından ideal bir şekilde kodlandığını gösterirken diğer yandan da bekleme olmadan sıkıntıların anlatılacağı bir sese ulaşmanın önem kazandığını gösteriyor. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.