AppHarvest, Root AI'ı 60 milyon dolara satın alacağını duyurdu

AppHarvest, ABD merkezli robotik ve yapay zeka girişimi Root AI'ı satın alacağını duyurdu.
AppHarvest, Root AI'ı 60 milyon dolara satın alacağını duyurdu

Kapalı alanda tarım yapmanıza odaklanan bir tarım teknolojileri girişimi olan AppHarvest, ABD merkezli robotik ve yapay zeka girişimi Root AI'ı satın alacağını duyurdu. AppHarvest tarafından paylaşılan bilgilere göre şirket, Root AI girişimini verimliliğini artırmak için satın alıyor.

Edindiğimiz bilgilere göre söz konusu satın alma anlaşması için 60 milyon dolara anlaşıldı. 60 milyon doların 10 milyon doları nakit olarak, kalan 50 milyon dolarlık kısım ise AppHarvest hissesi olarak Root AI'a ödenecek. AppHarvest'ın Root AI'ı satın almasının tesadüf olmadığını da belirtelim.

AppHarvest'ın Root AI girişimini satın almasının temel nedeni girişimin tarım teknolojileri üzerine odaklanması. Yapılan açıklamalara baktığımızda ise Root AI robotları tarafından mahsul verimliliği için toplanan veriler gerçekleşen satın almanın en önemli nedenlerinden biri. 

2018 yılında Joshua Lessing ve Ryan Knopf tarafından Boston'da kurulan Root AI, geleceğin çiftliklerinin kurulması adına robotik ve yapay zeka çözümleri geliştiren bir şirket olarak çözümler üretiyor.  Bugüne kadar 2 kere yatırım alan Root AI, toplamda 9,5 milyon dolar yatırım topladı. 2017 yılında Jonathan Webb tarafından ABD'de kurulan AppHarvest ise 6 yatırım turunda 140 milyon doların üzerinden yatırım toplamayı başardı. 

Gerçekleşen satın alma ile birlikte Root AI kurucu ortağı ve CEO'su olan Josh Lessing, AppHarvest'a CTO olarak görev yapmaya başlayacak. Bir diğer kurucu ortak olan Ryan Knopf ise AppHarvest'a teknolojiden sorumlu başkan yardımcısı olarak katılacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.