Clubhouse, içerik üreticilerinin para kazanabilme özelliğini yayına aldı

Geçtiğimiz ay Clubhouse Creator First adlı hızlandırma programını duyuran Clubhouse, şimdi de kullanıcıların favori içerik üreticilerine ve konuşmacılarına para göndermelerini sağlayacak ilk doğrudan ödeme sürecini başlattı.
Clubhouse, içerik üreticilerinin para kazanabilme özelliğini yayına aldı

Geçtiğimiz ay Clubhouse Creator First adlı hızlandırma programını duyuran Clubhouse, şimdi de kullanıcıların favori içerik üreticilerine ve konuşmacılarına para göndermelerini sağlayacak ilk doğrudan ödeme sürecini başlattı. Konuyla ilgili bir blog yazısı kaleme alan Clubhouse ekibi, Clubhouse Payments adı verilen özelliği içerik üreticilerin doğrudan Clubhouse'da ödeme almasına olanak tanıyan birçok özellikten ilki olarak tanımladı.

Ödeme işlemi için kullanıcıların profillerine girmek ve ekranın altındaki "Para Gönder" butonuna dokunarak içerik üreticilere para aktarmak mümkün hale getirilmiş. Aşağıdaki görselde de bir örneğini görmeniz mümkün. Kullanıcılar, en azından bu aşamada, herhangi bir ödemenin yüzde 100'ünü içerik üreticiye aktarabilecek. Ancak kişilerin süreci kolaylaştırmak için bir kredi veya banka kartını Clubhouse'a kaydetmeleri gerekecek. 

Ödeme esnasında ödemenin yüzde 100'ünün içerik üreticiye gideceği; parayı gönderen kişiden ayrıca, doğrudan ödeme konusunda iş birliği yapılan Stripe'e gidecek küçük bir kart işlem ücreti de alınacağı belirtiliyor. Oranlara baktığımızda ise durum biraz farklı 20 dolarlık işleme 0.91 dolar alınmış, görünen o ki çok da küçük bir işlem ücreti değil yüzde 4.5 oran. Bu orana rağmen belirtelim Clubhouse'un henüz hiçbir ücret almayacağı da açıklanan bilgiler arasında.

Konuyla ilgili olarak Clubhouse'un kurucu ortağı Paul Davison, girişimin reklamlar yerine içerik üreticilerden doğrudan para kazanmaya odaklanmak istediğini söyledi. Zaten hem hızlandırma programının devreye alınması hem de doğrudan ödeme özelliğinin başlatılması da bunu kanıtlıyor. 

Kaynak: Sensor Tower

Son dönemde sosyal medya devleri, Clubhouse benzeri özelliklerini ve uygulamalarını birer birer duyurmaya ve yayına almaya başladı. İlk olarak Twitter'ın Spaces'i, daha sonra Facebook'un adı belli olmayan özelliği derken son olarak LinkedIn ve Discord da benzer özelliklerini tanıtmıştı. Geçtiğimiz aylarda Sensor Tower tarafından açıklanan verilere göre indirilme sayısı tüm dünyada 8 milyonu geçen Clubhouse, iPhone için ücretsiz uygulama indirme tablosunda ise 33. sırada yer almıştı. Ayrıca The Information, şirketin değerlemesinin 1 milyar dolara ulaştığını açıklamıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.