Softbank liderliğinde 300 milyon dolar yatırım alan Meesho'nun değerlemesi 2.1 milyar dolara ulaştı

Sosyal ticaret platformu Meesho, Softbank Vision Fund 2 liderliğinde gerçekleşen yatırım turunda 300 milyon dolar yatırım aldığını açıkladı.
Softbank liderliğinde 300 milyon dolar yatırım alan Meesho'nun değerlemesi 2.1 milyar dolara ulaştı

Sosyal ticaret platformu Meesho, Softbank Vision Fund 2 liderliğinde gerçekleşen yatırım turunda 300 milyon dolar yatırım aldığını açıkladı. Bu yatırımla birlikte Meesho'nun 2019'da 700 milyon dolar olan değerlemesi, neredeyse üç kat artarak 2.1 milyar dolara ulaştı. Yatırım turuna, Prosus Ventures, Facebook, Shunwei Capital, Venture Highway ve Knollwood Investment da katıldı.

Meesho, küçük işletmelerin ve bireylerin WhatsApp, Facebook ve Instagram gibi sosyal platformlarda satıcı olmalarına yardımcı oluyor. Vidit Aatrey ve Sanjeev Barnwal tarafından Aralık 2015'te kurulan Hindistan merkezli girişimin sunduğu teklifler arasında sipariş yönetimi, lojistik, online ödemeler, gerçek zamanlı mağaza güncellemeleri ve işletmelerin müşterilerinin abone olmasına yardımcı olmak yer alıyor.

Girişim, büyük ölçüde giyim, ev aletleri ve elektronik eşyalarla uğraşan yüzlerce Hint kasabasından, çoğunluğu kadın olan 13 milyondan fazla girişimciden oluşan bir ağa sahip olduğunu iddia ediyor. Meesho, GlowRoad ve Shop101 gibi firmalarla rekabet ediyor.

Meesho, aldığı yatırımı ülkedeki 100 milyon bireye ve küçük işletmeye online satış yapmalarına yardımcı olmak için dağıtacağını söyledi. Meesho'nun Kurucusu ve CEO'su Vidit Aatrey, SoftBank'i bünyelerinde bulundurmaktan son derece heyecanlı olduklarını; son bir yılda, işlerini online ortama taşımak isteyen küçük işletmeler ve girişimcilerin sayılarında artış gördüklerini ve onlara yardımcı olmayı misyon olarak benimsediklerini söylüyor. Meesho, Hindistan'daki tüm küçük işletmeler için e-ticareti basitleştirmeyi hedefliyor.

Meesho, bu yatırım öncesinde, Ağustos 2019'da, Sequoia, Shunwei, Elevation Capital, Venture Highway, RPS, Facebook ve eski Vodafone CEO'su Arun Sarin'in katılımıyla gerçekleşen D Serisi yatırım turunda 125 milyon dolar yatırım almıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.