Teslimat girişimi Glovo, 528 milyon dolar yatırım aldı

Edindiğimiz bilgilere göre 528 milyon dolarlık F serisi yatırım turu Lugard Road Capital ve Luxor Capital Group liderliğinde gerçekleşti.
Teslimat girişimi Glovo, 528 milyon dolar yatırım aldı

Geçtiğimiz yıllarda ülkemizde de hizmet veren teslimat girişimi Glovo'dan sizlere daha önce bahsetmiştik. 2020 yılının Ocak ayında Türkiye de dahil olmak üzere bazı pazarlardan çekilen Glovo, yeni bir yatırım aldığını duyurdu. Edindiğimiz bilgilere göre İspanya merkezli girişim, F serisi yatırım turunda 528 milyon dolar yatırım aldı. 

528 milyon dolarlık F serisi yatırım turu Lugard Road Capital ve Luxor Capital Group liderliğinde gerçekleşti. Şirketin eski yatırımcıları konumunda bulunan Delivery Hero, Drake Enterprises ve GP Bullhound de yeni yatırım turuna katıldı.

Şirketin değerlemesi ile ilgili resmi bir bilgi paylaşılmasa da, şirkete yakın kaynakların aktardığı bilgilere göre Glovo'nun değerlemesi 2,34 milyar dolar seviyesine ulaştı. Glovo'nun bugüne kadar aldığı toplam yatırım ise 1 milyar doların üzerine çıktı

30 dakikadan kısa süre için yemek ve market siparişlerinizi kapınıza kadar getiren bir çözüme sahip olan Glovo, pandemi ile büyüyen girişimlerden biri oldu. Edindiğimiz bilgilere göre Glovo, 2020 yılında yüzde 300 oranında büyüme yaşadı.

2015 yılında Gerard Olive, Miguel Vicente, Oscar Pierre ve Sacha Michaud tarafından Barselona'da kurulan Glovo, Avrupa'da yer alan pek çok ülkede hizmet veriyor. 2018 yılında Glovo kurucu ortağı ve CEO’su Oscar Pierre ile yaptığımız röportaja buradan ulaşabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.