Nexon, 4 firmaya 847 milyon dolar yatırım yapacak

Japonya ve Güney Kore merkezli Nexon, 4 firmaya yatırım yapacağını duyurdu. Yatırım yapılacak olan firmalar arasında ise Hasbro, Bandai Namco, Konami ve Sega Sammy yer alıyor.
Nexon, 4 firmaya 847 milyon dolar yatırım yapacak

Ücretsiz online oyunları ile dikkatleri çeken Japonya ve Güney Kore merkezli Nexon, 4 firmaya yatırım yapacağını duyurdu. Edindiğimiz bilgilere göre Nexon, toplamda 847 milyon dolar yatırım yapacak. Yatırım yapılacak olan firmalar arasında ise Hasbro, Bandai Namco, Konami ve Sega Sammy yer alıyor.

Alex Garden, Jake Song ve Jungju Kim tarafından 2002 yılında Tokyo'da kurulan Nexon, kullanıcılarına şu an için 12 tane ücretsiz oyun sunuyor. Maplestory, Godzilla Defense Force ve V4 gibi popüler oyunlara sahip olan Nexon, hem PC hem de mobil platformlar için oyunlar geliştiriyor.

Nexon, 2020 yılında eğlence ve oyun sektörleri için 1,5 milyar dolar yatırım yapacağını duyurmuştu. Yatırım için ayrılan 1,5 milyar doların yüzde 58'i olan 874 milyon dolar ile Hasbro, Bandai Namco, Konami ve Sega Sammy'e yatırım yapılmış oldu.

Nexon tarafından yapılan açıklamalara göre bu yatırımların ilerleyen dönemde şirketleri satın almak için yapılan yatırımlar olmadığını sadece bu firmalar ile iş birliği yapılmak istendiğini de ekleyelim.

Yatırım yapılan firmalara baktığımızda ise ABD merkezli oyun ve oyuncak üreticisi Hasbro, Tokyo merkezli oyun stüdyosu Bandai Namco, PES oyunları ile tanınan Konami ve Japonya merkezli ünlü oyun firması Sega Sammy yer alıyor. Hangi şirkete ne kadar yatırım yapıldığı ile ilgili finansal detaylar ise paylaşılmadı. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.