Netflix, 2021'de 40 yeni anime yayınlayacağını açıkladı

Netflix, Tokyo'da gerçekleşen AnimeJapan 2021 Expo'da, 2021 yılında 40 yeni anime yayınlayacağını duyurdu. Platform, bu hamlesiyle 2020'de piyasaya sürdüğü anime sayısını da ikiye katlamış olacak. 
Netflix, 2021'de 40 yeni anime yayınlayacağını açıkladı

Son olarak şifre paylaşımını engelleme konusunda yaptığı çalışmalarla gündemimize gelen dijital yayın platformu Netflix, Tokyo'da gerçekleşen AnimeJapan 2021 Expo'da, 2021 yılında 40 yeni anime yayınlayacağını duyurdu. Platform, bu hamlesiyle 2020'de piyasaya sürdüğü anime sayısını da ikiye katlamış olacak. 

Netflix'in yaklaşan dizileri arasında önümüzdeki aylarda yayınlanacak birkaç anime dizisi bulunuyor. Netflix, 8 Nisan'da eski bir Yakuza üyesinin aile yetiştirmesini konu alan bir komedi dizisi olan Way of the Househusband'ın ilk sezonunu yayınlayacak. Ayın ilerleyen dönemlerinde Japonya'nın alternatif bir tarih versiyonunda bir siyahi samurayın hikayesini anlatan Yasuke Netflix ekranlarında olacak. 

27 Mayıs'ta, bir insan bebeğin akıllı robotların dünyasında hayata gelişiyle başlayan bir süreci anlatan Eden yayınlanacak. Eden'ın Full Metal Alchemist: Brotherhood'un yönetmeni Yasuhiro Irie tarafından yönetildiğini de hatırlatalım. Bu yıl piyasaya sürülecek yeni serilerden biri, haziran ayında prömiyeri yapılacak olan ve dünyanın kaderi için savaşan tanrılar ve insanları anlatan Japon mangası Record of Ragnarok'un bir uyarlamasını içerecek. Açıklanan diziler arasında bu yılın sonlarında piyasaya çıkan ve oyun serisine dayanan bir anime dizisi olan Resident Evil: Infinite Darkness da bulunuyor. 

Aslında Netflix'in anime konusunda böyle bir adım atması şaşırtıcı değil. Zira dijital yayıncılık dünyasındaki rekabet her gün daha da kızışırken diğer şirketlerin bu konularda yaptığı hamleler dikkat çekiyor. Son olarak Sony'nin anime yayın hizmeti Crunchyroll'u AT&T'den 1,175 milyar dolara satın alması ve Crunchyroll'u Funimation'ın bir parçası hale getirmesi bunun en önemli örneklerinden biriydi. Netflix, her ne kadar Sony kadar geniş bir kütüphane sunamayacak olsa da 40 yeni animeyi platformuna getirmesi, anime hayranlarının bir kısmının ilgisini elinde tutmasına yardımcı olacaktır. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.