Netflix, şifre paylaşımını engellemek için çalışmalar yapıyor

İlk olarak Streamble tarafından paylaşılan bilgiye göre Netflix, eğer hesabın sahibi ile aynı evde yaşamıyorsanız, o hesabı kullanmak için kendi aboneliğinize ihtiyacınız olacağının sinyallerini veriyor. 
Netflix, şifre paylaşımını engellemek için çalışmalar yapıyor

Dünyanın en popüler dijital video platformlarından Netflix, her geçen gün büyümeye ve kullanıcı sayısını artırmaya devam ediyor. Platform, şimdi ise şifrelerin paylaşımının engellenmesi gibi çok daha farklı bir özellik üzerinde çalışıyor. 

Daha önce muhakkak bir arkadaşınızdan herhangi bir dijital aboneliği için şifresini rica etmişsinizdir ya da size böyle bir talep gelmiştir. Sadece tek bir içerik izlemek ya da arkadaşımızın sıklıkla kullanmadığı üyeliği "boşa gitmesin" diye kullanmak, eminim birçoğumuz tarafından yapılan bir eylem. İşte Netflix, yaptığı çalışmalarla bunun önüne geçmek istiyor. İlk olarak Streamble tarafından paylaşılan bilgiye göre Netflix, eğer hesabın sahibi ile aynı evde yaşamıyorsanız o hesabı kullanmak için kendi aboneliğinize ihtiyacınız olacağının sinyallerini veriyor. 

4 ekran veya 2 ekran paylaşımlı hesaplarda herhangi bir sıkıntı olacağını sanmıyorum, ancak kişisel olarak aklıma takılan şu oldu: Kendi hesabımı tanımladığım cihazlar dışında başka bir cihazda kullanamayacak mıyım? Zira Netflix'in üyelik paketlerine baktığımızda en temel üyelik seçeneğinde bile hesabı birden fazla cihazda kullanabiliyoruz, bu yüzden eğer Netflix böyle bir özelliği yayına alırsa bu sorun nasıl çözülecek, merakla bekliyorum. 

Sadece Netflix'te değil abonelik servislerinde paylaşımlı kullanımın arttığını geçtiğimiz yıl yayınladığımız Webrazzi Insights içeriğinde paylaşmıştık. Bir yıldaki artış Netflix tarafında yüzde 14'le dikkat çekiyordu. Geçmişte Netflix, abone sayılarındaki güçlü artışı gelirlerinin artmasıyla ortadan kaldırdığı için şifre paylaşımını durdurma konusunda fazla bir şey yapmadı. Şimdi Netflix, 200 milyondan fazla global kullanıcıya ulaşmış olsa da pandemi sonrası büyüme trendini korumak için bu konuda aksiyon almaya karar vermesi muhtemel görünüyor.

Netflix sözcüsü konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:

Netflix hesaplarını kullanan kişilerin bu hesapları kullanma yetkisine sahip olup olmadıklarını anlayabilmek amacıyla bir test yürütüyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.