Dijital sanat eseri satış platformu De Artium, satış alt yapısına NFT teknolojisi ekliyor

Kendi NFT pazaryerini geliştireceğini duyuran De Artium, bununla birlikte diğer pazar yerlerinden satın alınan eserlerin de De Artium’da yayınlanabilmesine imkan sağlayacak.
Dijital sanat eseri satış platformu De Artium, satış alt yapısına NFT teknolojisi ekliyor

Dijital sanat alanında ülkemizin sıra dışı girişimlerinden biri olan De Artium'un sanatçıları, küratörleri ve sanatseverleri bir platformda bir araya getirerek dijital sanatı herkes tarafından erişebilir hale getirdiğini sizlere aktarmıştık. Dijital ekranları birer dijital sanat eserine dönüştüren De Artium, kullanıcılara sunduğu yıllık ve aylık abonelik modelleriyle sanatçılar için yeni bir gelir kaynağı yaratıyor.

Kısa zamanda yatırım alarak büyüyen ekip, NFT pazaryerlerinin hareketlendiği şu günlerde, satış alt yapısına NFT teknolojisi ekleyeceğini açıkladı. Aslına bakarsanız De Artium, kurulduğu günden bu yana satış altyapısını NFT tabanlı olarak hayata geçirme ve sanatçılar için yeni bir ekosistem kurma konusunda çalışıyor.

Girişimle Şubat ayında yaptığımız görüşmede NFT pazaryerleriyle ilgili çalışmalar yapacaklarının sinyali verilmişti. O dönemde NFT pazaryerlerinin ülkemizde henüz bu kadar ilgi görmeye başlamamış olduğunu da belirtelim. 

De Artium ekibi yaptığı açıklamada NFT ile platformlardaki eserlerini yayına açacağını duyurdu. Bu bağlamda De Artium'un, kendi NFT pazaryerini geliştireceğini söyleyebiliriz. Ancak şirket, bununla birlikte diğer pazar yerlerinden satın alınan eserlerin de De Artium’da yayınlanabilmesine imkan sağlayacak. 

De Artium platformu Yönetim Kurulu Üyesi ve Teknoloji Yatırımcısı Utkan Sanda platform hakkında yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Kurulduğumuz günden bu yana platformumuzun alt yapısı için NFT’lerde hareketleri takip ediyor ve planlamalarımızı yapıyorduk. NFT tarafında dijital yayın yapan bir platform henüz dünyada bulunmuyor. Çok yakında dijital sanat satışını ve hatta yayını NFT ile yapmaya başlayacağız. Vardığımız noktada gördük ki kurulan ve kalıcı olması için uğraşılan yapıların ekoloji en az olumsuz etki ile oluşturulması gerekiyor. Altyapımızı bu doğrultuda, karbon ayak izimizi minimumda tutacak şekilde geliştiriyoruz. Ayrıca yeni geliştirdiğimiz yapıda koleksiyoner ve sanatçılar için de bu alanda farklı hizmetler sunacağız.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.