Dijital kimlik doğrulama platformu Socure'un değerlemesi, aldığı 100 milyon dolar yatırım sonrasında 1.3 milyar dolara ulaştı

Makine öğrenimi tabanlı dijital kimlik doğrulama firması Socure, Accel liderliğinde gerçekleşen D Serisi yatırım turunda 100 milyon dolar yatırım aldı.
Dijital kimlik doğrulama platformu Socure'un değerlemesi, aldığı 100 milyon dolar yatırım sonrasında 1.3 milyar dolara ulaştı

Makine öğrenimi tabanlı dijital kimlik doğrulama firması Socure, Accel liderliğinde gerçekleşen D Serisi yatırım turunda 100 milyon dolar yatırım aldı. Commerce Ventures, Scale Venture Partners, Flint Capital, Citi Ventures, Wells Fargo Strategic Capital, Synchrony, Sorenson, Two Sigma Ventures'ın katıldığı tur sonrasında Socure'un değerlemesi 1,3 milyar dolara ulaştı ve böylelikle şirket, "unicorn" sıfatını elde etti. 

Şu an için bilhassa fintech'lere hizmet veren şirket, aldığı yeni yatırımı online oyun, sağlık hizmetleri, telekomünikasyon, e-ticaret ve isteğe bağlı hizmetler dahil olmak üzere diğer alanlarda faaliyet göstermek için kullanacağını söylüyor. Şirket, aldığı yatırımı ayrıca patent geliştirmeye devam ederken ürün sunumunu da geliştirmek için kullanmayı planlıyor.

Socure'un tahmine dayalı analitik platformu, kimlikleri gerçek zamanlı olarak doğrulamak için e-posta, telefon, adres, IP, cihaz, hız ve güvenilir online/offline veri zekası gibi bilgilerden yararlanıyor; bunu yaparken de yapay zeka ve makine öğrenimi tekniklerini uyguluyor. New York merkezli firma, yüzde 90'a varan başarı oranına ulaştığını belirtiyor. Socure'un şu anda aralarında büyük bankalar ve fintech'ler de olmak üzere 350'den fazla müşterisi bulunuyor

2020'de Socure, kullanıcı sayısını yüzde 85'in üzerinde artırdı ve iş gücünü de yüzde 50'nin üzerine çıkararak yaklaşık 240 kişilik ekibiyle faaliyet göstermeye başladı. 

Socure CEO'su Johnny Ayers'e göre, Socure'un mevcut müşteri tabanındaki genel dolandırıcılık girişimleri 2020'nin ikinci çeyreğinde neredeyse ikiye katlandı. Ayers, bu örneklerin gerçek sahtekarlık içermediğini; zira Socure tarafından şüpheli olarak işaretlenip erkenden engellendiğini söyledi. Ayers, ilerleyen dönemde halka arzı planladıklarını da sözlerine ekledi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.