300 milyon dolar yatırım alan Squarespace'in değerlemesi 10 milyar dolara ulaştı

Kullanıcıların web siteleri oluşturmasına ve e-ticareti kolaylaştırmasına olanak tanıyan Squarespace, yeni yatırım turunda 300 milyon dolar yatırım aldı.
300 milyon dolar yatırım alan Squarespace'in değerlemesi 10 milyar dolara ulaştı

Kullanıcıların web siteleri oluşturmasına ve e-ticareti kolaylaştırmasına olanak tanıyan Squarespace, yeni yatırım turunda 300 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım sonrasında Squarespace'in değerlemesi 10 milyar dolara ulaştı. Tura, Dragoneer, Tiger Global, D1 Capital Partners, Fidelity Management & Research Company, T. Rowe Price ve Spruce House ile mevcut yatırımcılar Accel ve General Atlantic katıldı. 

Squarespace kurucusu ve CEO'su Anthony Casalena, aldıkları yeni yatırımın şirketin büyümesini ilerleteceğini ve ürün paketini ölçeklendirmesine yardımcı olacağını söyledi. Ayrıca Squarespace, iki ay önce halka arz için başvurmuştu ve yeni yatırım bu haberden hemen sonra geldi. Crunchbase verilerine göre, yeni tur da dahil olmak üzere Squarespace, bugüne kadar 578,5 milyon yatırım aldı. 

2004 yılında kurulan Squarespace, web siteleri oluşturmak için bir platform ve blog yazarları için bir içerik yönetim sistemi sunuyor. Blog yazarlarını, küçük işletme sahiplerini ve reklam öğelerini destekleyen yerleşik araçlara sahip platformda, G Suite ve PayPal entegrasyonlarının yanı sıra SEO araçları, e-ticaret işlevleri ve kolay sosyal medya entegrasyonu da mevcut.

Squarespace'i kullanmak için herhangi bir kodlama becerisine ise ihtiyacınız bulunmuyor. Squarespace envanter, siparişler, vergiler, indirimler ve muhasebe konularında kullanıcıya yardımcı oluyor, ancak yalnızca Stripe üzerinden yapılan ödemeleri kabul ediyor.

New York City merkezli Squarespace'in İrlanda'nın Dublin kentine merkez ofisi, ayrıca Portland ve Los Angeles'ta ofisleri bulunuyor. Şirket, globalde 1200 çalışanıyla hizmet veriyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.