270 milyon dolar yatırım alan Airtable'ın değerlemesi, 5.77 milyar dolara ulaştı

Veri yönetim aracı Airtable, Greenoaks Capital'ın liderliği üstlendiği E Serisi yatırım turunda 270 milyon dolar yatırım aldı.
270 milyon dolar yatırım alan Airtable'ın değerlemesi, 5.77 milyar dolara ulaştı

Veri yönetim aracı Airtable, Greenoaks Capital'ın liderliği üstlendiği E Serisi yatırım turunda 270 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım turuna, geçtiğimiz günlerde Wrapbook yatırımıyla gündemimizde olan WndrCo ile mevcut yatırımcılar Caffeinated Capital, CRV ve Thrive katıldı. 2018 yılında unicorn şirket haline dönüşen Airtable'ın yeni değerlemesi ise 5,77 milyar dolar olarak açıklandı.

2013 yılında hayata geçirilen Airtable, birçok kişinin Excel veya Google E-Tablolar'ın güçlendirilmiş bir sürümü olarak tanımladığı bir veritabanı olarak faaliyet gösteriyor. Airtable, dosya ekleri, uzun metin notları, onay kutuları, barkodlar ve algoritmalar gibi hemen hemen her tür yerleştirmeyi destekliyor. Platform, gerektiğinde değiştirilebilen ilişkiler oluşturarak, tablolar arasındaki kayıtları akıllıca birbirine bağlıyor. Airtable, katılımı basitleştirmek için blokları ve temaları, kategoriler ve kullanım örnekleri olarak gruplandırılmış bir dizi şablonla birlikte sunuyor. 

Özetle; Airtable'ın bulut hizmeti, çalışanların daha sonra iş arkadaşlarıyla paylaşabilecekleri elektronik tablolardaki bilgileri düzenlemelerine olanak tanıyor. Hizmeti diğerlerinden ayıran şey ise elektronik tablolarının yalnızca sayıları, metinleri ve formülleri değil, aynı zamanda bir dizi başka öğeyi de barındırması.

Airtable, rakiplerinden sıyrılmak için platformuna daima özelleştirme seçenekleri ekliyor. Geçen yıl, kullanıcıların tekrarlayan elektronik tablolarla ilgili görevleri otomatikleştirmek için iş akışları oluşturmasına olanak tanıyan bir özellik olan Airtable Automations'ı tanıttı. Platform ​​ayrıca, müşterilerin elektronik tablolardaki verileri harici iş uygulamalarıyla senkronize etmek için uzantılar gibi varsayılan olarak hizmete dahil olmayan gelişmiş araçları indirebilecekleri bir pazara da sahip.

Platform, hata yönetim aracı Bug Tracker ve işinizi organize etmenize yardımcı olan Airtable Blocks gibi özellikleri de geçtiğimiz yıllarda tanıtmıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.