Maaş bordrolarına odaklanan finansal çözüm Wrapbook, a16z liderliğinde 27 milyon dolar yatırım aldı

Özellikle eğlence sektöründeki çalışanların maaşlarının bordrolarının düzenlemesini odağına alan dijital finansal çözüm Wrapbook, Andreessen Horowitz liderliğinde gerçekleşen yatırım turunda 27 milyon dolar yatırım aldı.
Maaş bordrolarına odaklanan finansal çözüm Wrapbook, a16z liderliğinde 27 milyon dolar yatırım aldı

Özellikle eğlence sektöründeki çalışanların maaşlarının bordrolarının düzenlemesini odağına alan dijital finansal çözüm Wrapbook, Andreessen Horowitz liderliğinde gerçekleşen yatırım turunda 27 milyon dolar yatırım aldı. Tura, Equal Ventures, Uncork Capital ve CAA'nın kurucu ortağı Michael Ovitz ile Quibi'nin kurucu ortağı ve yapımcı Jeffrey Katzenberg'in yatırım şirketi WndrCo katıldı. 

Toronto ve New York merkezli Wrapbook, bilhassa medya prodüksiyon şirketleri için bordro yazılımı sunuyor. Oyuncular ve ekip üyeleri, medya şirketlerinin, birlikte çalıştıkları her yeni şirketle, kullanıcıların istihdam evraklarını yeniden doldurmalarına gerek kalmadan maaş bordrolarını tamamlamalarına olanak tanıyan profiller oluşturuyor. Wrapbook'un yazılımı, işe alımdan ödeme, sigorta, muhasebeye kadar proje odaklı endüstrilerin karşılaştığı bazı zorlukları çözmeyi amaçlıyor. Girişim, mevcut kağıt odaklı süreçleri kendi dijital sistemiyle değiştirmeyi hedefliyor.

Wrapbook kurucu ortağı ve CEO'su Ali Javid, eğlence sektörü için maaş bordrosunun büyük ölçüde demode ve kağıt tabanlı bir süreç olarak kaldığını; oyuncu kadrosunu ve ekibi projeden projeye geçerken takip etmenin eski yöntemlerle 30 kata kadar daha zor olduğunu söylüyor. Wrapbook, bu süreci dijitalleştirerek en basite indirgiyor ve kullanıcıları, hem kağıt hem de zaman israfından kurtarıyor.

Platform, üretimin başlangıcında ihtiyaç duyulan tüm formları ve imzaları elektronik olarak topluyor, maaş bordrosunu kendi üzerine alıyor. Ödemeleri izlemek için bir gösterge panosu oluşturuyor ve ayrıca gerekli sigortayı almayı da kolaylaştırıyor.

Wrapbook'un ekibi şu anda ABD ve Kanada arasında bölünmüş durumda. Şirketin tüm ürün ve mühendislik ekipleri Ontario'da bulunuyor. Platform, 2018'de kurulmuş olmasına rağmen özellikle Covid-19 döneminde işlerinin daha iyiye gittiğini; 2020'de gelirlerinin 7 kat arttığını söylüyor. Şirket, aldığı yatırımı ürününü geliştirmek ve ekibini genişletmek için kullanacağının altını çiziyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.