Geçtiğimiz yıl Fox tarafından satın alınan ücretsiz yayın platformu Tubi, orijinal içerikler üretmeye başlıyor

Geçen yıl Fox tarafından 440 milyon dolara satın alınan Tubi, kendi orijinal içeriklerini üretiyor. Paylaşılan bilgilere göre üretimde öncelikle filmlere odaklanılacak. Ancak yeni diziler için de 4 milyon dolar gibi bir bütçe ayrıldığı belirtiliyor.
Geçtiğimiz yıl Fox tarafından satın alınan ücretsiz yayın platformu Tubi, orijinal içerikler üretmeye başlıyor

Ücretsiz dijital yayın platformu Tubi, Bloomberg'ün paylaştıklarına göre kendi orijinal içeriklerini üretmeye hazırlanıyor. 2014 yılında hayata geçirilen platform, eski filmlerin yeniden gösterimleriyle ün kazanmış ve geçtiğimiz yıl Fox Corporation tarafından 440 milyon dolara satın alınmıştı. Tubi'nin kendi orijinal içeriklerini üretmeye karar vermesinde bu satın almanın payı büyük. Paylaşılan bilgilere göre ise üretimde öncelikle filmlere odaklanılacak. Ancak yeni diziler için de 4 milyon dolar gibi bir bütçe ayrıldığı belirtiliyor.

Fox Finans Direktörü Steve Tomsic, bu hafta düzenlenen bir yatırım konferansında orijinal içeriklere Fox olarak sıcak baktıklarını; ancak Tubi'de, diğer ücretli yayın platformlarında gördüğümüz yüksek bütçeli işlerin yer almayacağını söyledi. Bu da şirketin tam olarak Netflix, Disney+, HBO Max, Hulu gibi platformlara rakip olmayacağını ve daha farklı bir alanda ilerlemeye devam edeceğini kanıtlıyor. 

Platformun kullanıcı sayısı 33 milyonu aştı

Tubi, ücretsiz, reklam destekli platformlar konusunda önde gelen hizmetlerden biri. Zira platformun müşteri sayısı, geçtiğimiz eylül ayı itibarıyla 33 milyon kişiye ulaştı ve 2020'de Tubi kullanımı yüzde 58 arttı. Steve Tomsic, hizmetin bu mali yıl 300 milyon dolarlık reklam geliri elde edeceğini ve bunun önümüzdeki yıllarda 1 milyar dolara çıkabileceğini açıkladı. Tubi, kullanıcılarına 30 binden fazla film ve şovdan oluşan bir kütüphane sunuyor.

Tubi'ye benzer platformlar olarak Roku'yu ve ViacomCBS'in Pluto TV'sini örnek gösterebiliriz. Bütün bu hizmetler, tıpkı Tubi'de olduğu gibi eski içerikleri yeniden kullanıcıya sunarak belli bir konuma geldiler. Şimdi hemen hemen hepsi kendi orijinal içeriklerini üretebilecek konumdalar. Zaten Roku da şu anda kendi içerikleri üzerinde çalışıyor. Üstelik Roku, yayın hayatı pek de uzun sürmeyen mobil yayın platformu Quibi'nin feshedilen içeriklerini de kendi bünyesine aldı ve içerikleri geliştirmeye devam ediyor.

Pluto'nun da 2020 yılında kullanıcı sayısını yüzde 80 oranında artırdığını ve toplamda 43 milyon kullanıcıya ulaştığını hatırlatalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.