Dikey tarım girişimi Vahaa, 14 milyon TL değerleme üzerinden tohum yatırım aldı

Vahaa ekibinin bizimle paylaştığı bilgilere göre girişim, tohum yatırım turunda 14 milyon TL değerleme üzerinden yatırım aldı.
Dikey tarım girişimi Vahaa, 14 milyon TL değerleme üzerinden tohum yatırım aldı

Dikey tarıma odaklanan yerli girişim olarak karşımıza çıkan Vahaa'dan ilk olarak 2020 yılının Ocak ayında sizlere bahsetmiştik. Geçtiğimiz Eylül ayında ise Dikey Bahçe ürününü inceleme fırsatı bulduğumuz Vahaa, yatırım aldığını duyurdu.

Vahaa ekibinin bizimle paylaştığı bilgilere göre girişim, tohum yatırım turunda 14 milyon TL değerleme üzerinden yatırım aldı. Edindiğimiz bilgilere göre Arya Kadın Yatırım Platformu ve Kültepe Yatırım'ın katıldığı tohum yatırım turunda melek yatırımcı olarak Ahu Büyükkuşoğlu Serter, Ayşem Ergin, Gülçin Atalay Tunç, Hüseyin Karayağız, İbrahim Ulukaya, Kadir Orhan Arı, Leyla Spencer, Münteha Adalı ve Pınar Kavukçuoğlu da yer alıyor.

Vahaa'ya ne kadar yatırım yapıldığı ile ilgili ise herhangi bir bilgi paylaşılmadı. Topraksız tarım ve IoT teknolojisini birleştirerek şehirde tarımı 365 gün mümkün kılan bir teknolojiye sahip olan Vahaa, hatırlatmak gerekirse akıllı sulama, akıllı ışıklandırma gibi özelliklere topraksız tarım yapma imkanı sunuyor.

Arya Women ve Workup hızlandırma programlarından da mezun olan Vahaa, yaptıkları kurumsal iş birlikleri ile kısa sürede ivmelenerek yurt dışına açılmayı hedefliyor. Yunus Emre Boyacıoğlu, Nehir Boyacıoğlu, Orhan Çelebi ve Katia Merdinoğlu tarafından kurulan Vahaa’nın temel amacı ise tarım bilgisine sahip olmayan birinin bile ilk günden üretim yapabilmesini sağlayarak sürdürülebilir tarımı kitlelere yaymak. Dikey tarım yapmanızı sağlayan Vahaa Dikey Bahçe ile ilgili hazırladığımız videoyu aşağıda bulabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.