Apple'ın karma gerçeklik gözlüğü 2022 yılında karşımıza çıkabilir

Apple ile ilgili yaptığı doğru tahminler ile tanınan ünlü analist Ming-Chi Kuo'nun tahminlerine göre Apple tarafından üretilecek olan karma gerçeklik gözlüğü önümüzdeki yıl tanıtılabilir
Apple'ın karma gerçeklik gözlüğü 2022 yılında karşımıza çıkabilir

Apple'ın sanal gerçeklik gözlüğünün 3 bin dolar fiyat etiketine sahip olabileceğini ve 2020 yılında gözlük ile ilgili bir prototip hazırlandığını geçtiğimiz Şubat ayında sizlere aktarmıştık. Apple ile ilgili yaptığı doğru tahminler ile tanınan ünlü analist Ming-Chi Kuo, Apple'ın üreteceği karma, artırılmış ve sanal gerçeklik gözlükleri ile ilgili planlarını paylaştı.

Ming-Chi Kuo'nun tahminlerine göre Apple tarafından üretilecek olan karma gerçeklik gözlüğü önümüzdeki yıl tanıtılabilir. Karma gerçeklik gözlüğünün kask benzeri bir tasarıma sahip olacağını da ekleyelim. Kuo'ya göre şirketin artırılmış gerçeklik gözlüğü ise 2025 yılının ortasında tanıtılacak.

Apple'ın üzerinde çalıştığı bir diğer önemli proje ise artırılmış gerçeklik destekli kontakt lensler. Kuo'nun tahminlerine göre ise artırılmış gerçeklik destekli lenslerin 2030 ila 2040 yılları arasında tanıtılması hedefleniyor. Kask benzeri bir tasarıma sahip olacak olan karma gerçeklik gözlüğü, hem artırılmış hem de sanal gerçeklik özellikleri sunacak.

Apple'ın karma gerçeklik gözlüğü ile ilgili birkaç prototip üzerinde çalıştığını da paylaşalım. Bu prototiplerin ağırlıkları ise 200 ila 300 gram arasında değişiyor. Cihazın ağırlığını 100 - 200 gram seviyelerine düşürmek isteyen Apple, bu konu çalışmalarına devam ediyor. Ming-Chi Kuo'nun tahminlerine göre karma gerçeklik gözlüğünün fiyatı ise ABD'de 1000 dolar seviyesinde olacak.

Sony'nin micro-OLED ekran teknolojisini kullanması beklenen Apple'ın karma gerçeklik gözlüğü iPhone'dan bağımsız bir şekilde de çalışabilecek. Son olarak Kuo'nun paylaştığı bilgilere göre Apple'ın karma gerçeklik gözlüğünün günümüz sanal ve artırılmış gerçeklik gözlüklerine oranla çok daha başarılı bir deneyim sunacağını da ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.