Apple'ın sanal gerçeklik gözlüğü 3 bin dolar fiyat etiketine sahip olabilir

2020 yılında hazırlanan bir prototipe göre Apple'ın sanal gerçeklik gözlüğünün nasıl görünebileceğini ve ne gibi özelliklere sahip olabileceği paylaşıldı.
Apple'ın sanal gerçeklik gözlüğü 3 bin dolar fiyat etiketine sahip olabilir

Apple'ın sanal ve artırılmış gerçeklik gözlüğü üzerinde çalıştığını ilk olarak 2016 yılında sizlere aktarmıştık. Geçtiğimiz günlerde bir rapor paylaşan Bloomberg Apple'ın sanal geçeklik (VR) gözlüğünün 2022 yılında karşımıza çıkabileceğini iddia etmişti.

Bugün ise The Information, 2020 yılında hazırlanan bir prototipe göre sanal gerçeklik gözlüğünün nasıl görünebileceğini ve ne gibi özelliklere sahip olabileceğini paylaştı. Aktarılan bilgilere göre Apple'ın sanal gerçeklik gözlüğünün fiyatı 3 bin dolar seviyelerinde olabilir.

Günümüzün popüler sanal gerçeklik gözlüklerinde baktığımızda 3 bin dolarlık fiyat etiketinin oldukça yüksek olduğunu görüyoruz. Örnek vermek gerekirse pazarın popüler sanal gerçeklik gözlüklerinden biri olan Oculus Quest 2'nin fiyatı sadece 300 dolar.

Prototip tasarımında diğer Apple ürünlerinden alınan küçük detaylar da bulunuyor. Bu detaylar arasında Apple Watch kayışlarına benzer bir kilit mekanizması ve HomePod'un örgülü kumaşı yer alıyor. Hem sanal hem de karma geçeklik özellikleri sunması beklenen gözlük, el hareketlerinin izlenmesi için bir düzine kameraya sahip olacak.

iPad Pro ve iPhone 12 Pro modellerinde de gördüğümüz LIDAR sensörlerine de sahip olması beklenen Apple'ın sanal gerçeklik gözlüğünün bu sensörler ile oda haritalandırması yapması hedefleniyor. Gelelim Apple'ın sanal gerçeklik gözlüğünün en önemli özelliğine.

Paylaşılan bilgilere göre Apple'ın sanal gerçeklik gözlüğünün göz takip sistemine sahip olan 8K çözünürlüğünde ekranlar sunması hedefleniyor. Günümüz sanal gerçeklik gözlüklerinin çözünürlükleri ile kıyaslandığında 8K çözünürlüğün sektör standartlarının çok üzerinde olduğunu da paylaşalım. 

Tabii ki bu ekranların sürekli olarak 8K görüntü sunmayacağını da belirtelim. Bu noktada göz takip sistemini kullanacak olan Apple, baktığınız noktalara 8K çözünürlükte geri kalan kısımlara ise daha düşük çözünürlükte görüntüler sunacak.

Apple'ın sanal gerçeklik gözlüğünün hali hazırda pazarın en güçlü işlemcilerinden biri olan M1'den daha güçlü bir işlemciye sahip olacağını da ekleyelim. Son olarak sanal gerçeklik olarak tanımlansa da Apple tarafından geliştilen gözlüğün kısıtlı artırılmış gerçeklik teknolojileri sunacağını da paylaşalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.