Almanya merkezli insurtech Hepster, Element Ventures liderliğinde 10 milyon dolar yatırım aldı

Hespter, Element Ventures'ın liderliği üstlendiği A Serisi yatırım turunda 10 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım turuna girişimin mevcut yatırımcıları Seventure Partners, MBMV ve GPS Ventures da katıldı.
Almanya merkezli insurtech Hepster, Element Ventures liderliğinde 10 milyon dolar yatırım aldı

Tüm hayatımızı etkileyen pandemi, yatırımcıların odağını da sağlık odaklı girişimlere çekmeyi başardı. Özellikle insurtech'ler 2020'nin başından bu yana ciddi bir atılım gösterdi ve göstermeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde 8 yıllık bir insurtech girişimi olan Oscar Health'e dair detayları sizlerle paylaşmıştık. Bahsi geçen haberimizde de görebileceğiniz gibi Oscar Health, özellikle geçtiğimiz yıl ciddi yatırımlar aldı ve şirket bu hafta başarılı bir halka arz gerçekleştirdi. 

Insurtech'lerin bu denli dikkat çekmelerinin en büyük nedenlerinden biri hiç şüphesiz sigorta sektörü dijitalleşirken poliçelerin de kişiselleştirilmeye başlamış olması. Bu yönelim de globalde sorunsuz faaliyet gösteren ve yeniliklere açık şirketlerin yatırımcıların dikkatini çekmesini sağlıyor. Hepster da bu girişimlerden biri. Almanya merkezli insurtech Hepster, 2016 yılında Alexander Hornung, Christian Range, Hanna Bachmann tarafından hayata geçirildi. Girişim, şimdi ise Element Ventures'ın liderliği üstlendiği A Serisi yatırım turunda 10 milyon dolar yatırım aldığını açıkladı. Yatırım turuna girişimin mevcut yatırımcıları Seventure Partners, MBMV ve GPS Ventures da katıldı.

Şirketten yapılan açıklamada alınan yatırımın, Hepster'ın kendi sigorta ekosistemini genişletmek ve otomasyona vurgu yaparak ağını büyütmek için kullanılacağı açıklandı. Şirketin web sitesine baktığımızda Hepsiter'ın genellikle mikro mobilite şirketlerine hizmet verdiğini görüyoruz. Sushi Bikes, Greenstorm Mobility, Baron Mobility ve Rebike ise bu girişimlerden sadece birkaçı. 

Şirket, şu anda Almanya ve Avusturya'da faaliyet gösteriyor. Tamamen API odaklı, bulut tabanlı ve modüler sigorta çözümleri sunan girişim, dijital sigorta ürünlerini iş ortaklarının gereksinimlerine göre hızlı bir şekilde oluşturup dağıtabiliyor. 

Hepster'in kurucu ortağı ve CEO'su Christian Range yaptığı açıklamada, Hepster'ın Avrupa için kilit bir oyuncu olduğunu ve API ekosistemi ile teknolojisinin kendilerini rakiplerinden ayırdığını söylüyor. Element Ventures'ın ortağı Michael McFadgen ise Hepster'ın yerleşik sigortaya odaklanmasının ilerleyen dönemde şirketin önünü açacağını belirtiyor.

İlk paragrafta da belirttiğimiz gibi insurtech yatırımlarına olan ilgi dünyanın her yerinde ciddi bir şekilde artmaya başladı ve bunun etkilerini önümüzdeki dönemde bizler de yeni yatırım haberleri ve halka arzlarla fazlasıyla hissedeceğiz gibi duruyor. Webrazzi Insights ekibimizin de bu alanda önemli içgörüleri olduğunu ve bu analizlere buradan ulaşabileceğinizi belirtelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.