Square, online müzik platformu Tidal'ı 297 milyon dolara satın alıyor

Square'in resmi blogu üzerinden palaşılan bilgilere göre ise şirket, online müzik platformu Tidal'ın çoğunluk hissesini satın alıyor.
Square, online müzik platformu Tidal'ı 297 milyon dolara satın alıyor

Jack Dorsey'in kurucusu olduğu Square ile birlikte Jay-Z'nin online müzik platformu Tidal'ı satın almaya hazırlandığını geçtiğimiz Aralık ayında sizlere aktarmıştık. Square'in resmi blogu üzerinden paylaşılan bilgilere göre ise şirket, online müzik platformu Tidal'ın çoğunluk hissesini satın alıyor.

Paylaşılan bilgilere göre Square, Tidal'ın çoğunluk hissesini satın alabilmek için 297 milyon doları gözden çıkardı. Söz konusu 297 milyon doların bir kısmının Square hissesi bir kısmının ise nakit olarak ödeneceğini de paylaşalım. Square ve Tidal arasında gerçekleşen satın alma anlaşmasının 2021 yılının ikinci çeyreğinde tamamlanması bekleniyor. Şirketin halihazırda hissedarı olan sanatçıların hissedar olmaya devam ettiklerini, hisselerini satmadıklarını da ekleyelim. Hatırlatmak gerekirse Tidal servisinin destekçileri arasında Beyonce, Alicia Keys, Madonna ve Nicki Minaj gibi önemli sanatçılar yer alıyor.

Square tarafından yapılan açıklamalara göre Jay-Z, Square yönetim kuruluna da katılacak. Hatırlatmak gerekirse ünlü sanatçı Jay-Z, Tidal'ı 2015 yılında 56 milyon dolar karşılığında satın almıştı. Tidal satın almasının Square'in çeşitli iş kollarında faaliyet göstermesi hedefi ile gerçekleştiğini de ekleyelim.

Temelde ödeme sistemleri üzerinde çözümler geliştiren bir şirket olarak karşımıza çıkan Square, geçtiğimiz günlerde bankacılık çalışmalarına başlayacağını da resmi olarak da duyurdu. Square ile ilgili bir diğer haber ise yakın zamanda kripto para dünyasından geldi. Kripto paralara yatırım yaptığını duyuran Square, bitcoine 170 milyon dolarlık yatırım yaptığını geçtiğimiz hafta duyurdu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.