Gig ekonomisi ve operasyon ağırlıklı şirketler için mikro öğrenme uygulaması: Playbook

Playbook, resimler, videolar ve metinler kullanarak operasyonel görevler için adım adım, hikaye benzeri kılavuzlar oluşturmanıza olanak tanıyor.
Gig ekonomisi ve operasyon ağırlıklı şirketler için mikro öğrenme uygulaması: Playbook

Gig ekonomisi ve operasyon ağırlıklı şirketlerin çalışanlarına dinamik ve akıllı yönlendirmeler yapabilecekleri bir mikro öğrenme uygulaması olarak karşımıza çıkan Playbook, geçtiğimiz yıl Can Özinci tarafından kuruldu. Yaklaşık 6 ay içinde geliştirilen Playbook, şu an için 7 kişilik bir ekip tarafından yönetiliyor.

Playbook’un çalışma modelinin merkezinde kısa, görsel, etkileşimli ve 7/24 ulaşılabilir talimat setleri (rehberler) bulunuyor. Paylaşılan bilgilere göre Playbook, bu rehberleri geliştirmek için sosyal medya uygulamalarındaki story/hikaye gibi formatlardan ve davranışlardan faydalandı. Playbook, resimler, videolar ve metinler kullanarak operasyonel görevler için adım adım, hikaye benzeri kılavuzlar oluşturmanıza olanak tanıyor.

Girişimin farklı ihtiyaçlara göre 2 temel çözümü bulumuyor. Bu çözümlerden ilki gig ekonomisi gibi yeni nesil, mobil ve esnek çalışma platformları olan müşterinin kendi uygulaması içinde “white-label” çalışan Playbook SDK’sı. İkincisi ise daha yerleşik (on-site) çalışanları olan ve kendine ait bir çalışan uygulaması olmayan şirketler için geliştirilen Playbook.

Playbook’un hedefinde ise otel, restoran, havayolu ve inşaat şirketleri gibi daha geleneksel şirketler yer alıyor. Playbook müşterileri Playbook Mobile uygulaması üzerinden dakikalar içinde bir mikro-öğrenme içeriğini oluşturup bunu sahadaki istediği segmente dağıtabiliyor.

Kısacası Playbook bu iki ürün ve birçok ek ürünü ile müşterilerinin operasyonlarını daha sistematik bir şekilde ölçeklendirmelerini sağlıyor. Paylaşılan bilgilere göre ülkemizden yer alan 10’dan fazla markanın Playbook ürününü test ettiğini de belirtelim.

Bugüne kadar herhangi bir yatırım almayan Playbook, aylık abonelikler üzerinden gelir elde ediyor. Playbook’un hem Webrazzi Arena 2020'de sunum yapan girişimlerden hem de QNBEYOND'un üçüncü dönemine seçilen 8 girişimden biri olduğunu da hatırlatalım. Playbook’un temel hedefi ise yeni nesil çalışma şekli ve gig ekonomisi trendlerine uygun bir mikro öğrenme platformunu Türkiye’de büyüterek yurt dışına açılmak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.