265 milyon dolar yatırım alan Instacart'ın değerlemesi 39 milyar dolara ulaştı

Talebe dayalı market teslimat platformu Instacart, Andreessen Horowitz, Sequoia Capital, D1 Capital Partners ve diğer mevcut yatırımcılardan 265 milyon dolar yatırım aldı.
265 milyon dolar yatırım alan Instacart'ın değerlemesi 39 milyar dolara ulaştı

Talebe dayalı market teslimat platformu Instacart, Andreessen Horowitz, Sequoia Capital, D1 Capital Partners ve diğer mevcut yatırımcılardan 265 milyon dolar yatırım aldı. Şirketin değerlemesi yeni yatırımla birlikte 39 milyar dolara ulaştı. Instacart, son olarak geçtiğimiz ekim ayında yatırım almıştı ve şirketin o yatırımdan sonraki değerlemesi 17,7 milyar dolar olarak açıklanmıştı.

Instacart, yatırımı duyurduğu blog gönderisinde 2020 yılına dair verileri paylaşmadı. Ancak şirket, 2021'de çalışan sayısını yüzde 50 oranında artırmak; reklamcılık için ölçeklemeye ve yatırım yapmaya devam etmek istediğini belirtti. Instacart, ürün tarafında kendini geliştirdi ve platform, reçeteli ilaçlar, elektronik ürünler, ev dekoru, spor ve egzersiz ekipmanları ve daha fazlası olmak üzere geniş bir ürün yelpazesini aynı gün teslim etmeye başladı. 

Covid-19 salgını sırasında Instacart, insanların yiyeceklerini almak için tercih ettikleri önemli bir hizmet haline geldi. Milyonlarca aile, markete gitmek yerine platforma döndü, ancak şirket bu talebi tam olarak karşılamak için birçok kişiyi işe aldı. 

Ayrıca geçtiğimiz aylarda bazı Instacart çalışanları grev yaptı ve şirketin kişisel koruyucu ekipman sağlaması, sipariş başına 5 dolar daha ekstra ödeme, hasta ödeme politikasının daha genişletmesi gibi taleplerde bulundular. Instacart, bu taleplerin bazılarına olumlu olarak cevap verdi. 2020'de şirket genişletilmiş bir ödeme politikası ve temassız ödeme seçeneği belirledi. Şirket ayrıca alışveriş yapanlara yönelik teslimat pencerelerini daha esnek ve hızlı hale getirmeyi amaçlayan yeni ürün özelliklerini yayına aldı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.