200 milyon dolar yatırım alan Instacart'ın değerlemesi 17,7 milyar dolara ulaştı

Instacart, haziran ayında topladığı 225 milyon dolar ve temmuz ayındaki 100 milyon dolardan sonra şimdi de D1 Capital ve Valiant Peregrine Fund'ın liderliği üstlendiği yatırım turunda 200 milyon dolar yatırım aldı.
200 milyon dolar yatırım alan Instacart'ın değerlemesi 17,7 milyar dolara ulaştı

Covid-19 dönemini avantaja çeviren şirketlerden biri diyebileceğimiz Instacart, haziran ayında topladığı 225 milyon dolar ve temmuz ayındaki 100 milyon dolardan sonra şimdi de D1 Capital ve Valiant Peregrine Fund'ın liderliği üstlendiği yatırım turunda 200 milyon dolar yatırım aldı. Şirketin değerlemesi, yeni yatırımla birlikte 17,7 milyar dolara ulaştı. Alınan yeni yatırımın, müşteri deneyimini iyileştirmek için yeni özellikler ve araçlar sunmaya odaklanmak ve şirketin girişim ve reklam işlerini desteklemek için kullanılacağı açıklandı.

Değerlemesi iki yıl içinde 2 kat artan Instacart'ın halka arz edilip edilmeyeceği ise henüz belli değil. Ancak şirketin böyle bir karar almak için Covid-19 salgınının sona ermesini bekleyeceği söyleniyor. Instacart CEO'su Apoorva Mehta, ekibinin geçtiğimiz yıl işi ölçeklendirme, tüketici talebini ve büyümeyi karşılamak için yaptığı çalışmalarla gurur duyduğunu söyledi. 

COVID-19 salgını sırasında Instacart, insanların yiyeceklerini almak için tercih ettikleri önemli bir hizmet haline geldi. Milyonlarca aile, markete gitmek yerine platforma döndü, ancak şirket bu talebi tam olarak karşılamak için birçok kişiyi işe aldı. The Information, satışlardaki büyümenin Instacart'ın ilk karını değiştirmesine yol açtığını bildirdi. Buna rağmen birçok kullanıcı Instacart'tan memnun olmadığını dile getirdi.

Ayrıca geçtiğimiz aylarda bazı Instacart çalışanları grev yaptı ve şirketin kişisel koruyucu ekipman sağlaması, sipariş başına 5 dolar daha ekstra ödeme, hasta ödeme politikasının daha genişletmesi gibi taleplerde bulundular. Instacart, bu taleplerin bazılarına olumlu olarak cevap verdi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.