225 milyon dolar yatırım alan Instacart'ın değerlemesi, 13,7 milyar dolara ulaştı

Salgın dönemindeki işten çıkarmalara rağmen bu dönemde 500 binden fazla kişiye istihdam sağlayan Instacart, DST Global ve General Catalyst'in liderliği üstlendiği yatırım turunda 225 milyon dolar yatırım aldı.
225 milyon dolar yatırım alan Instacart'ın değerlemesi, 13,7 milyar dolara ulaştı

Salgın dönemindeki işten çıkarmalara rağmen bu dönemde 500 binden fazla kişiye istihdam sağlayan Instacart, DST Global ve General Catalyst'in liderliği üstlendiği yatırım turunda 225 milyon dolar yatırım aldı. D1 Capital Partners'ın da katılımcı olduğu yeni yatırım turundan sonra Instacart'ın değerlemesi 13,7 milyar dolara ulaştı. 

Instacart, yeni yatırımı alışveriş yapanlara ve iş ortaklarına yatırım yapmak, reklam ve kurumsal işlerini geliştirmek ve müşteri deneyimine odaklanmak için kullanmayı planladığını açıkladı. Şirket ayrıca, müşterilerin yiyeceklerini zamanında almalarına yardımcı olmak için teknik ve operasyonel altyapıya yatırım yapacağını belirtti.

Müşterilere yiyecek alışverişi yapmak ve teslim etmek için büyük ölçüde bağımsız ürün taşıyıcılarıyla çalışan Instacart, alışveriş ağını yaklaşık yüzde 250 oranında büyütmeyi planlıyor. Girişimin hizmetleri ABD ve Kanada genelinde 30 bin mağazada kullanılıyor. Y Combinator mezunu Instacart, ABD'deki hanelerin yüzde 85'ine ve Kanada'daki hanelerin yüzde 70'inden fazlasına erişilebildiğini söylüyor.

COVID-19 salgını sırasında Instacart, insanların yiyeceklerini almak için tercih ettikleri önemli bir hizmet haline geldi. Milyonlarca aile, markete gitmek yerine platforma döndü, ancak şirket bu talebi tam olarak karşılamak için birçok kişiyi işe aldı. The Information, satışlardaki büyümenin Instacart'ın ilk karını değiştirmesine yol açtığını bildirdi. Buna rağmen birçok kullanıcı Instacart'tan memnun olmadığını dile getirdi. 

Geçtiğimiz aylarda bazı Instacart çalışanları grev yaptı ve şirketin kişisel koruyucu ekipman sağlaması, sipariş başına 5 dolar daha ekstra ödeme, hasta ödeme politikasının daha genişletmesi gibi taleplerde bulundular. Instacart, bu taleplerin bazılarına olumlu olarak cevap verdi. Geçen ay, şirket genişletilmiş bir ödeme politikası ve temassız ödeme seçeneği belirledi. Şirket ayrıca alışveriş yapanlara yönelik teslimat pencerelerini daha esnek ve hızlı hale getirmeyi amaçlayan yeni ürün özelliklerini yayına aldı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.