Açık kaynaklı veri entegrasyonu platformu Airbyte, 5.2 milyon dolar yatırım aldı

Veri hatları oluşturmak için kullanılan açık kaynaklı bir dönüştürme ve yükleme (ETL) aracı sunan Airbyte, Accel liderliğindeki yatırım turunda 5.2 milyon dolar yatırım aldı.
Açık kaynaklı veri entegrasyonu platformu Airbyte, 5.2 milyon dolar yatırım aldı

Veri hatları oluşturmak için kullanılan açık kaynaklı bir dönüştürme ve yükleme (ETL) aracı sunan Airbyte, Accel liderliğindeki yatırım turunda 5.2 milyon dolar yatırım aldı. Tura Y Combinator, 8VC, Segment kurucu ortağı Calvin French-Owen, eski Cloudera genel müdürü Charles Zedlewski, LiveRamp ve Safegraph CEO'su Auren Hoffman, Datavant CEO'su Travis May ve Machinify başkanı Alain Rossmann katıldı.

Şirket, LiverRamp ve RideOS'in eski mühendislik ve entegrasyon müdürü Michel Tricot ile geliştirici araçları ve B2B hizmetlerine odaklanan bir seri girişimci olan John Lafleur tarafından hayata geçirildi. 

Airbyte, verileri yönetmek ve güvence altına almak için tamamlayıcı açık kaynak araçları oluşturuyor. Dahili IT ekipleri, verileri depolar arasında taşımak için geçmişte ETL araçlarını kullanıyordu. Ancak son yıllarda, veri analistleri bir IT ekibinin herhangi bir müdahalesine gerek kalmadan verileri depolara yüklemek için bu araçları kullanıyorlar. Tüm bu araçlar bireyler tarafından lisanslanıyor. Airbyte, ilerleyen dönemde kuruluşlar tarafından lisanslanan araçlarının sürümlerini ve bu araçlara kendisi tarafından oluşturulan bir hizmet aracılığıyla erişme seçeneği sağlamayı planlıyor.

Safegraph, Dribbble, Mercato, GraniteRock, Agridigital ve Cart.com dahil olmak üzere 600'den fazla kuruluş Airbyte'ın ETL araçlarını kullanıyor. Şu anda 12 kişilik ekibiyle faaliyet gösteren Airbyte, bu yılın sonunda çalışan sayısını 25'e çıkarmayı hedefliyor. Şirketin şimdiki odak noktası kullanıcı tabanını oluşturmak ve ardından gelecek yıl bundan para kazanabilmek. Airbyte, bunların akabinde yeni yatırımlar almayı hedefliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.