Discovery'nin ortak olduğu turda BluTV'nin değerlemesi belli oldu

Ticaret Sicili Gazetesi'nde paylaşılan bilgilerle birlikte ise hem Discovery'nin BluTV'nin yüzde 35 hissesi için ne kadar ödediği hem de şirketin değerlemesi ortaya çıktı.
Discovery'nin ortak olduğu turda BluTV'nin değerlemesi belli oldu

Discovery'nin yerli online video platformu BluTV'nin yüzde 35 hissedarı olduğunu geçtiğimiz Ocak ayında sizlere aktarmıştık. Söz konusu anlaşmanın finansal detayları ile ilgili ise herhangi bir bilgi paylaşılmamıştı. Ticaret Sicili Gazetesi'nde paylaşılan bilgilerle birlikte ise hem Discovery'nin BluTV'nin yüzde 35 hissesi için ne kadar ödediği hem de şirketin değerlemesi ortaya çıkmış oldu.

BluTV'nin şirket değerlemesi ne kadar?

Ticaret Sicili Gazetesi'nde yer alan bilgilere göre Discovery, BluTV'nin yüzde 35 hissesi için 20 milyon dolar ödedi. Ortaya çıkan bir diğer önemli bilgi ise yukarıda da belirttiğimiz gibi girişimin değerlemesi ile ilgili oldu. Paylaşılan bilgilere göre BluTV'nin değerlemesi ise 57 milyon dolar, (400 milyon TL) seviyelerinde.

Yönetim kuruluna iki yeni isim

Ortaya çıkan bilgilere göre yapılan anlaşma ile birlikte Discovery'den iki isim BluTV'nin yönetim kuruluna da katıldı. Ticaret Sicili Gazetesi'nde yer alan bilgilere göre Roanne Lea Weekes ve James Richard Cooke BluTV'nin yönetim kuruluna katıldı.

Hatırlatmak gerekirse Twozero Ventures da Discovery ile birlikte BluTV'ye yatırım yaptığını da sizlere aktarmıştık. Yatırım miktarı ile ilgili finansal detaylar paylaşılmasa da yapılan anlaşma ile birlikte Twozero Ventures, BluTV’nin yüzde 2,77 hissedarı olduğunu da hatırlatalım. Kısacası BluTV, yatırımlar ile birlikte toplamda yüzde 37,77 hissesini satmış oldu. Aldığı yatırımlar ile birlikte daha fazla orijinal içerik üretmek isteyen BluTV'nin ilerleyen dönemde ne gibi adımlar atacağını ise zaman gösterecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.